Anasayfa > Ekonomi  >  Kocaeli’de Simit Fiyatına Yeni Zam Gündemde

Kocaeli’de Simit Fiyatına Yeni Zam Gündemde



Kocaeli’de 1 Ocak 2024 öncesi 100 gram simit 10 TL’den satılıyordu. Yılbaşında yapılan 2 lira 50 kuruş zam ile simidin fiyatı 12 lira 50 kuruş olmuştu. Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) tarafından kabul edilen bu zammın üzerinden yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen, yeni bir zam daha gündeme geldi. Yeni zam ile simidin fiyatının 15 TL’ye çıkması bekleniyor. Çift gramaj uygulaması (100 ve 120 gram) düşünülse de bu ihtimalin ortadan kalktığı öğrenildi.

Fiyat ve Gramaj Henüz Belirlenmedi

Simidin yeni fiyat ve gramajını belirlemek amacıyla İl Ticaret Müdürü Veysi Uzunkaya, Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar, Çikolata, Şeker, Dondurma İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fatih Aysel ile simit üreticileri bir araya geldi. İstiklal Simit Sarayı’nda yapılan toplantıda yeni tarife üzerinde görüşüldü.

Toplantı sonrası gazetemize konuşan Fatih Aysel şunları söyledi: Zam yapmayalım diye çalışıyoruz ama net bir şey yok. Gramaj üzerine görüşmeler sürüyor. Asgari ücret zammı, un fiyatları, KDV ve pos oranlarının yükselmesinden esnaf dertli. Bu artışlar simide zam talebini gündeme getiriyor, çift gramaj ihtimal olarak masaya geldi ama ortadan kalktı. Henüz fiyat ve gramaj net değil, çalışmalar sürecek.”

Kaynak : Özgür Kocaeli


Sıradaki Habere Kaydır