Anasayfa > Ekonomi  >  KOSGEB’den yeni 'Destek' geliyor!

KOSGEB’den yeni 'Destek' geliyor!


KOSGEB, üst limitlerin arttırıldığı Girişimciliği Geliştirme Destek Programı’nı 01 Ocak 2019 itibariyle KOBİ ve sanayicilerin hizmetine açıyor.


KOSGEB’in yeni vizyonu doğrultusunda ve girişimcilerden gelen taleplerin dikkate alınması ile 2010 yılından bu yana uygulanmakta olan Girişimcilik Destek Programı, 01 Ocak 2019 itibariyle yerini Girişimciliği Geliştirme Destek Programı’na bırakıyor.

DESTEK ÜST LİMİTLERİ ARTTIRILIYOR

KOSGEB Kocaeli OSB Müdürü Hakan Demirci, Gazete Gebze’ye yaptığı açıklamada 50.000 TL hibe ve 100.000 TL geri ödemeli olarak uygulanan destek üst limitlerinin yeni program ile arttırılacağını, imalatçı ve yenilikçi iş yapacak olan girişimcilere 370.000 TL’ye kadar, diğer geleneksel sektörlerde faaliyet gösterecek girişimcilere ise sağladığı istihdam performansına göre 60.000 TL’ye kadar geri ödemesiz destek sağlanacağını belirtti.

YENİ BAŞVURULAR 31 ARALIK’A KADAR

Demirci, yenilenen Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamında başvuruların 01.01.2019 itibariyle alınmaya başlayacağını belirterek, devam eden “Girişimcilik Destek Programı kapsamındaki başvuruların ise 31.12.2018 tarihi saat 23:59’dda sona ereceğini, bu tarihten sonra yeni başvuru alınmayacağını , yeni Girişimci Desteği kapsamında başvuru yapmış ve destek almaya hak kazanılmış işletmelere ilişkin süreçlerin ise devam edeceğini söyledi. Demirci ayrıca yeni programın destek oranı arttırılarak %75 olacağını, kadın, genç, gazi, engelli ve şehit yakınlar için uygulanan pozitif ayrımın gözetilmeye devam edileceğini sözlerine ekledi.

MAKİNE-TEÇHİSAT DESTEĞİ DE YER ALIYOR

Girişimciliği Geliştirme Destek ProgramınınGeleneksel Girişimci Desteği veİleri Girişimci Desteği olmak üzere iki alt destekten oluşacağını sözlerine ekleyen Demirci, “Geleneksel girişimcilere verilecek olan destekler istihdam performansına göre verilecek olup, bu vesileyle hem azaltılmış bürokratik süreç odaklı destek alma imkânı sağlanacak hem de istihdam yaratılmasına katkı sağlanmış olacak. İleri Girişimci Programında verilecek destekler kalemlerinde istihdam performansına ilave olarak makine-teçhizat desteği de yer alacak.Bununla birlikte, tüm başvuru ve ödeme süreçleri e-devlet üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilecek.” Şeklinde açıklama yaptı.


Sıradaki Habere Kaydır