P&G Türkiye, İslahiye’ye umut oluyor!


Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) üretim yapan temizlik malzemeleri ve kişisel bakım ürünlerinde dünya markası P&G Türkiye, yeni projeleriyle yine umutları tazeledi.


P&G Türkiye, İslahiye’ye umut oluyor!

P&G Türkiye, 6 Şubat’ta yaşanan depremin ilk anından bu yana deprem bölgesine yönelik yardım çalışmalarını ve desteklerini kalıcı hale getirmek ve iyileşme sürecini hızlandırmak adına Gaziantep İslâhiye’de, Umut Evi Spor Okulu, Destek Merkezi ve bakım konteynerlerinden oluşan kompleksin kapılarını, düzenlenen törenle açtı. Memurkent Konteyner Kenti’ndeki yaklaşık 2 bin kişiye hizmet verecek olan kompleksin açılış töreni, P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşti.
PROGRAMIN SUNUŞUNU ŞÜKRAN ALBAYRAK ÜSTLENDİ
Açılış töreni, İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener,  Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Toplum Gönüllüleri Vakfı Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Üyesi İbrahim Betil, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Genel Müdürü Ayşe Kırımlı, kamu yetkilileri ile milli olimpik sporculardan; milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu ve annesi Duygu Çakıroğlu, milli judocumuz Bilal Çiloğlu, milli pentatletimiz İlke Özyüksel ve annesi Gülcan Özyüksel’in katılımıyla gerçekleştirildi. Törenin sunuşunu milli basketbolcu, televizyon sunucusu, spor yöneticisi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Üyesi Şükran Albayrak üstlendi.  
TMOK İŞ BİRLİĞİ İLE SPOR OKULU KURULDU
Haftanın beş günü ücretsiz ağız bakım hizmeti sunan ağız bakım ünitesi, annelerin bebeklerini emzirebileceği ve altlarını değiştirebileceği bebek bakım odası ve çocukların ders çalışabileceği, kitap okuyabileceği kütüphane hizmeti sunan “Umut Evi” ile bölgede yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanan P&G Türkiye, üstlendiği olimpiyat sponsorluğunun bir açılımı olarak Paris 2024 yolunda deprem bölgesinde Spor Okulu açacağını haziran ayında duyurdu. P&G ayrıca İslâhiye Memurkent Konteyner Kenti’ndeki çocukların ve gençlerin sporla iyileşmesine katkı sağlayacak. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) iş birliği ile kurulan Spor Okulu’nda 6-16 yaş arası çocuk ve gençler antrenörler eşliğinde voleybol, futbol, hentbol ve basketbol gibi ana branşlarında eğitim alabilecek. Kompleks kapsamında Türkiye Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliği ile hayata geçirilen Gençlik Destek Merkezi’nde ise haftanın 7 günü depremden etkilenen çocukların ve gençlerin rehabilitasyonuna yönelik farklı başlıklarda atölyeler, kültür- sanat eğitimleri, okul destek çalışmaları ve çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. 
DESTEKLER KALICI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR HALE GELİYOR

P&G Türkiye, İslahiye’ye umut oluyor!

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, açılışta yaptığı konuşmada “Yaralarımızı sarmak adına dayanışma içinde daha iyisini yapabilmek için buradayız. Amacımız yıkımın etkilerini daha kalıcı ve sürdürebilir çözümlerle iyileştirebilmek .Depremin ilk gününden itibaren hem kendi iç organizasyonumuzda hem de iş birliği yaptığımız kurumlarla, el ele vererek yardımlarımızı etkin bir şekilde ihtiyaç bölgesine ulaştırmaya çalıştık. P&G ailesi olarak yetkinliklerimiz ve kabiliyetlerimiz doğrultusunda tüm markalarımızla bölgenin ihtiyaçlarını gidermeye odaklandık. Ürünlerimizle ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya, onların günlük bakım gereksinimlerini karşılamaları konusunda desteklerimize devam ediyoruz. Ama biz biliyoruz ki gerçek anlamda tekrar ayağa kalkabilmek için çok uzun ve pek de kolay olmayan bir süreç var önümüzde. İşte bu nedenle, üstlendiğimiz kurumsal vatandaşlık görevi ile bir taraftan ihtiyaçları daimî olarak karşılamaya diğer taraftan sosyal hayata da can suyu olmaya odaklandık ve Umut Evi Projemize başladık” dedi. Kamil Uzunmehmet