Postnick’le adresler kısalacak!
GOSB’da faaliyetlerini sürdüren Türkiye’nin en büyük yerli yazılım firması Logo Yazılım Kurumsal Marka ve İletişim’den sorumlu Grup Direktörü Yigit Çallı ve Amazon Web Services Çözüm Mimarı arkadaşı Buğra Kocatürk, üst düzey görev yaptıkları işlerini bırakarak ortak bir girişim oluşturdular.
İkili, uzun ve karmaşık posta adreslerinin, dünya çapında standartlaştırılmış, sade, kolay paylaşılabilir, tekil >>postnick’lere dönüşmesi için ortaya koydukları teknolojik uygulamada , sokak, cadde, mahalle, posta kodu, ilçe, il, ülke içeriklerinden oluşan adres bilgileri, Postnick ile basit ve tekil >>can.ev, >>sirket.merkez şeklinde adres takma adlar gibi >>postnick’lere dönüştürmeyi başardılar.
UZUN ADRESLER ARTIK TARİH OLACAK
Adreslerin yönetimini kökten değiştirmeyi hedefleyen bu platform, fiziksel dünyada tanımlanan uzun adresleri, sade ve kısa adres takma adları; >>postnick’ler ile dijital dünyada yeniden şekillendirecek. Günümüz teknoloji dünyasında online alışverişten resmi güvenlik duvarlarına kadar çoğu dijital hizmette gereken kullanıcı adresi girme işi başlarda normal bir süreç olsa da farklı profillere adres eklemek bir süre sonra alışkanlıkla karışık sıkıntı haline gelmekte. Bu alışkanlık ülke içi işlemlerde bir nebze geçerli olsa da işin içine global siteler girince adreslere özel evrensel bir dil bulunmadığı için hem zaman kaybı hem de yanlış bilgi girme korkusu yaşanmakta. İki girişimcinin, adres bilgilerine özel evrensel bir dil oluşturmak amacı ile geliştirdikleri uygulama ile fiziksel dünyadaki adreslerin uzunluk ve karmaşıklığı ortadan kaldırılmakta.
BİRİ LOGO’YU DİĞERİ AMAZON’U BIRAKTI
6 yılı aşkın iş arkadaşlıklarını profesyonel bir iş birliğine dönüştüren Buğra Kocatürk ve Yiğit Çallı, bireysel kullanımın da ötesinde endüstri devleri diyebileceğimiz isimlerin kapısını çaldığı bir girişim olmak istiyor. Yiğit Çallı 5 yılını verdiği Logo Yazılım ‘da , Kocatürk’de 1 yılı aşkın süredir sürdürdüğü Amazon Web Services‘deki kurumsal kariyerinden vazgeçerek Postnick’i geliştirdi ve hizmete soktular. Çallı ve Kocatürk, bu amaç doğrultusunda Postnick, ’>>’ sembolünü herkes tarafından kabul edilen global adres sembolü haline getirmeyi hedefliyor.
BİREYSEL HESAP KULLANIMINDA ÜCRET OLMAYACAK
Girişimin fiyatlandırması ile ilgili detayları aktaran Postnick kurucu ortağı, girişimci Yiğit Çallı, “Postnick, bireysel hesap kullanımlarında herhangi bir ücret talep etmiyor. Bireysel hesap, 10 tane otomatik oluşturulmuş >>postnick kullanmamıza ve bu kısaltmaları sınırsız uygulamayla entegre etmemize imkan sağlıyor. Eğer kendinize özel bir >>postnick oluşturmak isterseniz, bu da yıllık sadece 2 dolar. Öte yandan Postnick’i kendi websitelerine veya uygulamalarına entegre etmek isteyen işletmeler için de aylık 2 dolar gibi cüzi bir fiyatlandırmamız var. İşletme hesabı, bunların hepsini gerçekleştirirken ek olarak geliştirici konsoluna ve API hizmetlerine erişim sunuyor.” diye belirtti.