Türk Metal, MESS’e hazırlanıyor!


268 bin 385 üye ile Türkiye’nin en fazla üyeye sahip sendikası olan Türk Metal Sendikası, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile arasında başlayacak olan 2023-2025 Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri öncesi 2 gün süren Temsilciler çalıştayı yaptı.


Türk Metal, MESS’e hazırlanıyor!

Şekerpınar Ramada Hotel’de yapılan çalıştaya sendikanın Sakarya, Gölcük, Kocaeli, Gebze Dilovası, Gebze 1 , İstanbul Anadolu Yakası ve Tuzla şubelerinde yer alan işyeri temsilcileri ve sendika şube yöneticileri katılıdılar. Çalıştayda  MESS’e bağlı işyerlerinde görev yapan temsilcileri ile sözleşme taslağının hazırlanmasına ilişkin konular masaya yatırıldı.  Çalıştaya Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Uysal Altundağ başkanlık yaptı.

BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI

Türk Metal Sendikası Başkanlar Kurulu, Türk Metal Sendikası  Genel Başkanı  Pevrul Kavlak’ın başkanlığında 30 Ağustos 2023 Çarşamba günü Genel Merkez binasında toplandı. Genel Başkan  Pevrul Kavlak’ın açılış konuşması ile başlayan Başkanlar Kurulunda, MESS Grup TİS  süreci öncesi yaklaşık 10 bin üye üzerinde yapılan beklenti anketiyle ilgili Konda Araştırma yöneticilerinin sunumu yer aldı. Daha sonra 28-29 Ağustos 2023 günlerinde bölgelerde düzenlenen Temsilciler Çalıştayı’nda işyeri sendika temsilcilerinin talep ve düşüncelerinin yer aldığı raporlar ele alındı. Raporların değerlendirilmesinin ardından taslak çalışmalarına geçildi. Taslağın genel ilkelerinin oluşmasıyla birlikte ayrıntıların belirlenmesi ve en kısa sürede açıklanması konusunda Yönetim Kuruluna yetki verildi.