Anasayfa > Ekonomi  >  Türkiye’nin gözleri büyüyor!

Türkiye’nin gözleri büyüyor!


Yeni yatırım turunu 4 milyon 230 bin dolar yatırım ve 28 milyon 230 bin dolar yatırım sonrası değerleme ile kapatan Gebze Bilişim Vadisi’nde üretim yapan Büyütech, Türkiye’deki üretim hatlarında çalışan, üretilen ürünleri denetleyen, makineleri ve robotları kontrol edebilen ilk akıllı kamerayı geliştirdi.


Büyütech’in Bilişim Vadisi’ndeki üretim merkezinde AR-GE çalışmaları sayesinde endüstriyel görüntü işlemeden savunma sanayisine kadar birçok farklı alanda çözümler oluşturdu. Togg’un kamera sistemlerini de üreten firma, şu ana kadar 100 binin üzerinde kamera üretti. Büyütech’in Yıllık üretim kapasitesi 800 bine ulaşırken, 2026 yılı sonunda üretim kapasitesinin 3 milyona çıkarılması planlanıyor. Gebze’de ki yatırımı 2 milyon euro’nun üzerinde olan  Büyütech’in yeni yatırım hedeflerinde ise fabrikasını genişletmek, yeni ürünler geliştirmek ve uluslararası bir teknoloji devi olmak var.

FARPLAS’TAN YATIRIM ALDI

2021 yılında  Farplas’tan aldığı 2,5 milyon euro yatırımla Bilişim Vadisi’ndeki  fabrikasını kuran marka, yıllık 800 bin adet üretim kapasitesine sahip. Kamera özeline odaklanan Büyütech’in fabrikası bünyesinde, yüksek hassasiyette lens montajı için özel lens montaj hattı, elektronik dizgi hattı, mekanik montaj hatları, sızdırmazlık kontrol hattı, ürünlerin kalibrasyon ve testlerinin yapılacağı bir kamera kalibrasyon hattını barındırıyor.


Sıradaki Habere Kaydır