Verimlilikte Akademi heyecanı!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, işletmelerin verimlilik alanında danışmanlık ihtiyacını karşılayacak ve uygulamalı eğitimler verecek olan “Verimlilik Akademisi” kurulacağını söyledi.
Bu sistemle, Bakanlığın veri tabanı olan Girişimci Bilgi Sistemi’ne kayıtlı 1 milyon 300 bin firmayı; bölge, ölçek ve faaliyet kodu temelinde kıyaslayacaklarını belirten Varank, “Başarılı olanlara belge verecek, eksik performans gösterenlere de eğitim ve danışmanlık öneri listesi sunacağız” dedi.
DOKTORA ÖĞRENCİSİ YETİŞTİRİLECEK
Bakan Varank, imalat sanayinde dijital dönüşüm, yenilikçilik ve rekabetçilik odaklı politikaların önemine de işaret etti. Yüksek katma değerli üretim için, eğitimli kadrolara ihtiyaç olduğunu kaydeden Varank, bu amaçla Sanayi Doktora Programı kapsamında120 farklı proje aracılığıyla sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda 517 doktora öğrencisi yetiştirileceğini anımsattı. Varank, “Sanayideki ara-eleman ihtiyacından tutun da Ar-Ge merkezlerinde çalışacak nitelikli uzmanlara kadar her adımı en iyi şekilde planlamaya ve hayata geçirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
2019 YILINDA HAYATA GEÇECEK
Varank, KOSGEB’in, imalat sanayinde dijitalleşmeye katkı sağlayacak yerli teknoloji geliştiricisi KOBİ’leri desteklemek için proje teklif çağrısını hazırladığını da ifade etti. Bu programın 2019’dan itibaren hayata geçeceğini dile getiren Bakan, “Büyük veri, nesnelerin interneti, otonom robot teknolojileri, akıllı sensörler ve eklemeli imalat gibi alanlarda yeni ürün ve yazılım geliştiren KOBİ’lere işletme başına 1 milyon liralık proje desteği vereceğiz. Yine bu teknolojileri imalat sürecine adapte etmek isteyen KOBİ’lere de aynı tutarda katkı sağlayacağız. Böylece; hem teknolojiyi geliştiren, hem de bu teknolojileri üretim süreçlerinde kullanıp verimlilik artışı hedefleyen KOBİ’leri teşvik edeceğiz” şeklinde konuştu.