Dönüşüm değil, Tapu istiyorlar!


30 yıldır çözülemeyen Hürriyet ve Yavuz Selim mahallelerinin tapu sorunu gündem olmaya devam ediyor. Binlerce kişi tapuları için yürüyüş gerçekleştirirken, CHP’li Milletvekilleri Tarhan ve Kaplan da vatandaşlara destek verdi.


Dönüşüm değil, Tapu istiyorlar!

Gebze Hürriyet ve Yavuz Sultan mahallelerinde yaşayan yaklaşık bin 500 kişi tapularının verilmesi için eylem gerçekleştirdi. Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallesi sakinleri evlerine, mahallerine sahip çıkmaya devam ediyor. Sorunları bir türlü çözülemeyen Hürriyet ve Yavuz Selim Mahalleleri halkı önce yürüyüş gerçekleştirdi, ardından Beylikbağı Ahmet Penbegüllü Kültür Merkezi’nde Milletvekilleriyle toplantı gerçekleştirdi.

MÜCADELE EDERSENİZ KAZANIRSINIZ

Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan mahalleliye yönelik konuşmasında, “Hiçbirinizi bu rantiyecilere, hukuksuz yönetime ezdirmeyeceğim. Hiçbirinizi onlara heba ettirmeyeceğim. Sonuna kadar, hakkınızı alana kadar, adalet yerini bulana kadar yanınızdayız. Bizim oturduğumuz koltuklar sizin koltuklarınızdır. Bu koltuklar Kocaeli halkınındır. Bu koltukların bize verdiği yetkiler Kocaeli halkına hizmet etmek için verilmiştir. Bu birliğinizi devam ettirin, bölünmeyin. Mücadele ederseniz kazanırsınız. Mücadele eden hep kazanmıştır” diye konuştu

ASLA PES ETMEYECEĞİZ

CHP Milletvekili Tahsin Tarhan ise, geçmişte Beylikbağı bölgesinde yaşadığını ifade ederek; “Kendi imkânlarımızla buraları yaptık ama şimdi elimizden almak istiyorlar. Şimdi buralar çok değerlendi. İmar ve tapu izni vermiyorlar, buralara milyon dolarlık evler yapmak istiyorlar. Emek ve İnönü kazandı, siz de kazanacaksınız” dedi. Tahsin Tarhan, “Bu mahalleler bizim evimiz. Dişimizle tırnağımızla mücadele edeceğiz. Kentsel dönüşüm adı altında bizleri buradan çıkarmak istiyorlar. Ancak asla pes etmeyeceğiz. Hep birlikte omuz omuza hakkımız olanı alacağız. 3 bin kişinin yaşadığı bölgede bir mağduriyet olduğunu dile getiriyoruz. İnsanların barınma hakkı ellerinden alınamaz diyoruz. Vatandaşlarımız tabiki haklarını savunacaklar, hak isteyecekler. Binlerce vatandaşımızın sesine hep birlikte kulak vermeliyiz. Burada iktidar muhalefet yok. Burada bir yaşam mücadele var ve hep birlikte bu sorunu çözmeliyiz.” Diye konuştu.

KENTSEL DEĞİL RANTSAL DÖNÜŞÜM

Tahsin Tarhan “ Yavuz Selim ve Hürriyet Mahallesinde yapılmak istenen kentsel değil rantsal dönüşümdür. Bahsi geçen alan son dönemde çok fazla değerlendiği için bu alan milyon dolarlık yatırımlar yapılmak isteniyor. Ancak unutulmamalıdır ki burada yaşayan inşalar işgalci değil hak sahibidir. Evlerimiz onurumuzdur ve kimse bizden geri adım atmamızı beklemesin” diyerek sözlerini bitirdi.

Dönüşüm değil, Tapu istiyorlar!