DP Lideri Uysal: Betül Sayan Kaya ve diğerleri hesap verecek
Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, partinin il binasında yaptığı konuşmada fon krizine adı karışan isimlerin eninde sonunda hukuka hesap vereceğinin altını çizdi.
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, bugün Kocaeli’ye gelerek bir dizi ziyarette bulundu ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Genel Başkan Uysal, Fevziye Camii önünde partililer tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından İzmit esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Uysal ve beraberindeki heyet, daha sonra DP Kocaeli İl Binası’na geçerek önemli açıklamalarda bulundu. Uysal, Kocaeli’de yaşanan yoğun yağış afeti sonucu hayatını kaybeden eski Yaylacık Mahalle Muhtarı Mustafa Kedikli için tüm Kocaeli halkına başsağlığı dilerken, fon krizi konusuna da değindi.
TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK VURGUSU
Türk milletinin sorunlarını her platformda dile getirdiklerini vurgulayan Uysal, konuşmasında terörle mücadele konusuna dikkat çekti. Uysal, “Demokrat Parti olarak Türkiye’yi sağlıklı ve salim bir limana eriştirebilmek adına, yeniden kaybolmaya yüz tutmuş demokrasinin hukuk devletini yeşerteceğiz. Başından itibaren Demokrat Parti olarak ölçümüz meşru zeminde siyaset yapmaktır. Terör müsamahayla mukabele edilemez. Terörün nihai hedefinin değişmeyeceğini, terör örgütlerinin nihai amaçlarından vazgeçmeyeceğini hepimiz idrak içerisindeyiz. Millet adına duyduğumuz endişeleri Büyük Millet Meclisi zemininden başlayarak her noktada tarihe kaydetmek adına ifade etmeye gayret gösterdik. Bugün de bu duruşu net bir şekilde ortaya koyuyoruz” ifadelerini kullandı.
FON KRİZİ İÇİN HESAP VERME ÇAĞRISI
Uysal, fon krizi hakkındaki değerlendirmelerinde, “Demokrasiden, meşruiyetten ayrılmadan Demokrat Parti olarak yeniden bu büyük ülkeyi, yarınından her bir vatandaşın emin olduğu, herkesin eşit fırsatlara sahip olduğu, hukuk devletinin işlediği, laiklik prensibinin herkes için teminat haline geldiği bir Türkiye’yi yeniden inşa etmek en büyük hedefimizdir. Seksen yıllık geçmişimiz, yok sayılan bu geçmiş içerisinde kıt kanaat imkanlarla neler yapıldığına Kocaelimiz, İzmit’imiz şahittir. Bugün Fatma Betül Sayan Kaya’dan, bakan yardımcılarından, kurul üyelerinden, bu skandala bulaşmış yöneticilerden, özgüven içerisinde suç işleyen bürokratlardan birileri hesap sorulamıyor diyebilir. Ama şunu açık yüreklilikle ifade ediyorum ki her ne olursa olsun devletin kaydına girmiş bu skandalın müsebbipleri, sorumluları eninde sonunda hesap verecektir. Buradan kaçış yoktur” şeklinde konuştu.
MEKKE ORTAK SAVUNMA ANLAŞMASI UYARISI
Mekke Ortak Savunma Anlaşması ile ilgili de konuşan Uysal, Türkiye’nin dış politikadaki konumuna değindi. “Yarınlarda inşallah Türkiye yeniden büyük bir hikayenin parçası olarak sadece seksen altı milyona değil, bir imparatorluğun bakiyesi olarak arkamızda bıraktığımız bütün hicranlı coğrafyalara ses olacak, soluk olacak. Balkanlarından, Kafkasların Ortadoğu’suna Türkiye’nin güçlü sesine, kudretli sesine ihtiyacı vardır. Türkiye’nin kudret kapasitesini aşacak yanlış politik tercihlerle Ortadoğu’nun bel kemiği maalesef Suriye’de kırılmıştır. Bugün yanlış yapılanların bedelini milyonlarca sığınmacıyı bağrına basarken Türkiye ödemiştir” dedi.
Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün bunlardan ders çıkartarak bölgemizde kademe kademe yanlış politikalarla Türkiye’yi depremin merkez üstüne doğru kimi çatışmaların içerisine çekecek teşebbüslere karşı da çok dikkatli olunması çağrımızı yapmaktayız. Mekke anlaşmasıyla beraber meclisten henüz onaylanmadan Türkiye’yi bir sıcak çatışmanın içerisine çekecek hiçbir teşebbüsün içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmamalıdır.”
KOCAELİ’DEKİ AFET İÇİN BAŞSAĞLIĞI VE UYARILAR
Yaşanan yağış sonrası hayatını kaybeden eski muhtar Kedikli için tekrar başsağlığı dileyen Uysal, “Ülkemizin yaşadığı pek çok felaket maalesef Kocaelimizde de bir can aldı. Tekrar Kocaelimize geçmiş olsun dileğimizi ifade ediyoruz. Başımız sağ olsun. Rantiye düzeninden elde edilen kirli kaynaklarla siyaset yapmanın bedelini vatandaşlarımız maalesef canlarıyla ödüyor. Deprem yaşamış, on binlerce insanımızı kaybetmiş bir memleket olarak bunun ne demek olduğunu Kocaelimiz derinden biliyor. O açıdan Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı depremden başlayarak değişen küresel ısınmayla beraber ani hava hareketleriyle Türkiye’nin daha büyük sel felaketlerini, yıkımları yaşamamasını da hem temenni ediyoruz, hem dua ediyoruz” ifadelerini kullandı.