Anasayfa > Genel  >  Erboz’dan anlamlı destek!

Erboz’dan anlamlı destek!


Dilovası İMES OSB’nin kurucu başkanı Yalova İMES OSB yönetim kurulu başkanı, bölgemizin sevilen iş adamlarından Süheyl Erboz, anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.


Erboz, üyesi bulunduğu İstanbul Üsküdar merkezli Gönüllüler Biseg Derneği’nin organize ettiği Kardeş Aile kampanyası dahilinde Afrika ülkelerinden Nijer’in başkenti Niameyden’in Tessaoua yerleşim yerinde yaşayan dul ve yetim ailelere keçi yardımı yaptı.

ERBOZ, YARDIM ÇAĞRISI YAPTI

Nijer’de kardeş aile edinen Yalova  İMES OSB Başkanı Süheyl Erboz adına satın alınan keçilerin her türlü koruyucu aşıları yapıldıktan sonra, dernek yetkilileri tarafından aileye teslim edildi. İşlerinin yoğunluğu sebebi ile teslim törenine katılamayan Erboz, “ Bunu bir iyilik projesi olarak gördüm ve destek oldum. Bu tür kardeş aile projesine gücü ve eli yeten herkesin katılması gerekir. Onların bizden gelecek en ufak bir yardıma bile ihtiyaçları var. Alan el olmaktan veren el durumunda olan bizler, istersek bu tür yardımlarla mazlumlara, kilometrelerce uzaktaki ihtiyaç sahiplerine bir nebze de olsa nefes aldırabiliriz. Bu manada gönüllü olarak bu çalışmanın içinde bulunan Biseg’e teşekkür ediyorum.” Dedi.

 
GÖNÜLLÜK ESASI İLE YARDIM ELİ

Dernek geri kalmış Afrika ülkelerinde, Türkiye’den topladığı gönüllüler aracılığı ile keçi bağışı, çocuklar için sünnet organizasyonu,  diş tedavisi, katarakt ameliyatları gibi bir dizi sağlık etkinliği yapmakta. 2005 yılından  bu yana tamamına yakını sağlıkçılardan oluşan 36 kişilik ekiple yılda iki kez Afrika’ya giden dernek , her defasında dokuz branştaki sağlık çalışmalarında

bugüne kadar 50 binin üzerinde insanı muayene ederken, 6619 kişiye katarakt ameliyatı, 4328 kişiye ameliyat, 19 bin çocuğu da sünnet ettirdi. Dernek ayrıca, 21116 keçiyi de gönüllü hayırseverlere aracılık yaparak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı. Su ihtiyacının had safhada olduğu bölgede yine gönüllülerden aldığı bağışlarla su kuyusu açtıran dernek, bu alanda bugüne kadar  814 su kuyusu açarak bölge halkına içme suyu ulaştırdı.   


Sıradaki Habere Kaydır