Anasayfa > Genel  >  Gebze Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısını Tamamladı

Gebze Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısını Tamamladı



Gebze Belediyesi’nin Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, iki oturum halinde Gebze Kent Meydanı’ndaki meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Gebze Belediyesi Meclis Başkan Vekili Selamet Güner’in yönettiği toplantılar, bir önceki oturuma ait karar özetlerinin oylanmasıyla başladı.

Gündemde Önemli Kararlar Alındı

Toplantıda, Yapı Kayıt Belgesi sahibi beş parselin satışı, Yavuzselim ve Hürriyet Mahallelerindeki belediye mülkiyetinde bulunan taşınmazların sahiplerine satışı, Cumaköy-Hatipler-Kargalı Mahallelerindeki kadastro çalışmaları için bilirkişi belirlenmesi gibi konular ele alındı. Ayrıca, Mustafapaşa (Güzeller) Mahallesindeki bir parselin İlçe Müftülüğü’ne tahsisi ve Tepemanayır ile Ovacık Mahallelerinde kadastro çalışmaları için bilirkişi atanması da gündem maddeleri arasındaydı. Bu maddeler oy birliği ile kabul edildi.

Finansal Kararlar ve Gelecek Projeler

2023 yılı analitik bütçe kesin hesabı ve Güzeller Mahallesi’ndeki ticaret alanında kalan belediye mülkiyetindeki parselin satışı da meclis gündemindeydi. Bu parselin satışından elde edilecek gelirin, belediyenin yatırım ve projelerine kaynak oluşturması planlanıyor. Ayrıca, belediye mülkiyetindeki taşınmazların satışlarında uygulanacak taksit süreleri ve vade farkı belirlenmesi gibi maddeler de oy çokluğu ile kabul edildi.

Haziran Ayı Toplantısına Hazırlık

Gebze Belediyesi’nin bir sonraki meclis toplantısı 4 Haziran Salı günü saat 15:00’te yapılacak. Bu toplantıda da kentin gelişimi ve vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik önemli kararlar alınması bekleniyor.


Sıradaki Habere Kaydır