GTO’DAN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM KOCAELİ İTFAİYESİNE DESTEK

Gebze Ticaret Odası (GTO), bölgedeki can ve mal güvenliğinin en büyük teminatlarından biri olan itfaiye teşkilatına anlamlı bir malzeme desteğinde bulundu. Gebze ve Kocaeli genelinde görev yapan itfaiye ekiplerinin operasyonel gücünü artırmak amacıyla temin edilen ihtiyaç malzemeleri, düzenlenen resmi programla yetkililere teslim edildi.
Kocaeli ve Gebze bölgesindeki itfaiye teşkilatlarının eksiklerini gidermek ve teknik altyapılarını güçlendirmek amacıyla hazırlanan malzemeler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ömer İslamoğlu ile İdare Şube Müdürü Kadir Köktürk’e takdim edildi. Teslimat törenine Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, GTO Meclis Üyesi Mustafa Emre İmrel ve oda personeli katılım sağladı.
ASLANTAŞ: ” ÖNEMLİ BİR SORUMLULUK”
Teslimat töreninin ardından açıklamalarda bulunan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, itfaiye teşkilatının bölge için taşıdığı hayati öneme dikkat çekti. Aslantaş, konuya ilişkin gerçekleştirdiği geniş açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Gebze Ticaret Odası olarak, yalnızca ekonomik kalkınmaya değil, bölgemizin sosyal ve yaşamsal güvenliğine de katkı sunmayı asli görevlerimiz arasında görüyoruz. Gece gündüz demeden, kendi canlarını hiçe sayarak toplumumuzun can ve mal güvenliği için büyük bir özveriyle görev yapan itfaiye teşkilatımızın her zaman yanındayız. Sanayi ve nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu Gebze ve Kocaeli bölgesinde, itfaiye ekiplerimizin olaylara hızlı ve etkin müdahale edebilmesi için teknik donanımlarının eksiksiz olması kritik bir önem arz etmektedir.
Bu doğrultuda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile koordineli bir çalışma yürüterek sahadaki kahramanlarımızın ihtiyaç duyduğu malzemeleri tespit ettik ve tedarikini sağladık. İtfaiye teşkilatımıza katkı sağlamayı, odamız adına hem insani hem de kurumsal bir sorumluluk olarak kabul ediyoruz. Zorlu şartlarda görev yapan tüm itfaiye personelimize can sağlığı, kazasız görevler ve başarılar diliyorum.”
KURUMLAR ARASI İŞ BİRLİĞİ VURGUSU
Gerçekleştirilen bu destekle birlikte, Gebze bölgesindeki sanayi tesisleri ve yerleşim alanlarında yaşanabilecek olası acil durumlara karşı itfaiye teşkilatının müdahale kapasitesinin artırılması hedefleniyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi yetkilileri de Gebze Ticaret Odasının gösterdiği bu duyarlılıktan memnuniyet duyduklarını belirterek, Başkan Abdurrahman Aslantaş ve GTO yönetimine teşekkürlerini iletti.
Hatice Yiyit