Anasayfa > Genel  >  GTÜ, inşaat sektörünü Almanya’da topladı

GTÜ, inşaat sektörünü Almanya’da topladı


Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) akademisyen ekibi, Avrupa Birliği destekli bir inşaat sektörü projesi çerçevesinde Almanya’da başarılı bir toplantı düzenledi.


Toplantıda, inşaat sektöründeki paydaşların ve profesyonellerin ihtiyaçlarına yanıt verebilecek, inşaat yöneticilerinin gereksinim duyduğu bilgi ve becerileri içeren kanıta dayalı öğrenme çıktıları ele alındı. GTÜ İnşaat Mühendisliği bölümü öğretim üyeleri, Prof. Dr. Selçuk Toprak liderliğindeki bir ekip ile Avrupa Birliği Destekli ”İnşaat Sektöründe Avrupalı Yöneticiler için Ortak Öğrenim Çıktıları VI (CLOEMCVI)” ERASMUS PLUS projesinin 2. toplantısını başarıyla tamamladı. Toplantı, Almanya’nın Darmstadt Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 

ANKET ÇALIŞMASININ SONUÇLARI PAYLAŞILDI

Projede, Doç. Dr. Onur Şeker, Doç. Dr. Sevilay Demirkesen Çakır, Araştırma Görevlisi Emel Sadıkoğlu ve Oğuz Dal’dan oluşan GTÜ ekibi yer aldı. Toplantıya GTÜ ile birlikte  Varşova Teknik Üniversitesi, Polish Association of Building Managers, Radex Corporation, Ferrera Üniversitesi ve Reykjavik Üniversitesi gibi proje ortakları da katıldı. 

İnşaat sektöründeki hızlı gelişmelere yönelik olarak, projenin amacının inşaat sektörü yöneticilerine yol gösterici olmak ve sektörün gelişimine katkı sağlamak olduğu belirtildi. Bu bağlamda, proje kapsamında hazırlanacak rehber kılavuzlar için içerik tartışmaları gerçekleştirildi ve her bir kılavuz için detaylı içerikler belirlendi. Ayrıca, içeriklerin ve bilgi düzeylerinin belirlenmesi için yapılan anket çalışmasının sonuçları da paylaşıldı ve tartışıldı. Bu proje kapsamında, inşaat yöneticilerinin gereksinim duyduğu bilgi ve becerileri içeren kanıta dayalı öğrenme çıktıları oluşturulması hedefleniyor. Bu çıktılar, Avrupa’nın geniş kapsamlı eğitim araçlarına katkı sağlayarak, inşaat sektöründeki paydaşların ve profesyonellerin ihtiyaçlarına cevap vereceği öngörülmekte. 


Sıradaki Habere Kaydır