“Güzeloğlu iki kez Türkiye şampiyonu oldu!”
1990 yılında Gebze’de Kaymakamlık yapan ve toplamda 44 yıl ülkemize hizmet eden Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun babası Abdulkadir Güzeloğlu gazetemize çok özel açıklamalarda bulundu.

1990 yılında Gebze’de Kaymakamlık yapan ve toplamda 44 yıl ülkemize hizmet eden Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun babası Abdulkadir Güzeloğlu gazetemize çok özel açıklamalarda bulundu. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun çocukluğunu anlatan baba Güzeloğlu, “İlkokulu Manavgat’ta okudu. Okulu hep iyi dereceyle bitirirdi. Milliyet Gazetesi’nin 80’li yıllarda düzenlediği bilgi yarışmasında Kastamonu Şampiyonu oldu. Ardından da aynı yarışmada Türkiye Şampiyonu oldu. Üniversite sınavlarını iyi dereceyle geçti. Kaymakamlık sınavlarını başarıyla geçti. Çalışkan, istekli ve başarılı bir çocuktu. TRT’nin Türkiye genelinde düzenlediği bilgi yarışmasında Türkiye Şampiyonu oldu. O zaman en büyük hediye olan müzik setini hediye etmişlerdi. O dönem yarışmalarda sorular çok ağırdı. Şimdi ki yarışmalardaki gibi basit sorular yoktu. Katıldığı yarışmada 21 soru vardı. TRT Stüdyosuna üç kişi giriyor, birinci olan stüdyoda kalıyordu. Finalde 21 soruya da doğru yanıt verdi. En son soru da Üsküdar’da bir cami ile ilgili bilgi sordular. Diğer arkadaşları bilemedi. Kendisi bildi ve yarışmayı kazandı” dedi.
“HELAL LOKMAYLA BÜYÜTTÜM”
“Ben onu Allah’a teslim ettim” diyerek sözlerine başlayan baba Güzeloğlu, “Kendisine helal süt içirdim. Helal lokmayla büyüttüm. Allah kendisini, kendi yolundan, resülullahın yolundan ayırmasın. Vatandaşa hizmet etsin. Helal kazansın, helal yesin, çocuklarına da helal yedirsin. Ben kendisini Allah’a teslim ettim. Yüce Mevla’m hakkında hayırlısını nasip etsin” dedi.
VALİ GÜZELOĞLU’NA BABA NASİHATI!
Kendisi de Kaymakamlık ve Vali Yardımcılığı gibi görevlerde bulunan baba Güzeloğlu’na Gebze Kaymakamlığı görevini hatırlattık. Oğluna nasihatte bulunduğunu söyleyen Baba Güzeloğlu, “44 yıl devlete hizmet ettim. Elimden geldiğince kanunları uyguladım. Vatandaşa mevzuat çerçevesinde yardımcı oldum. Kendisine de aynı şekilde telkinlerde bulunuyorum. Çünkü hakka hizmet halka hizmettir, halka hizmet hakka hizmettir. Elinden geldiğince vatandaşa hizmet edecek, vatandaşın derdiyle hemhal olacak. Kimsesizlerin kimsesi olacak. Geride kalan, kendisine ulaşmayanlara da o ulaşacak. Ben 44 yıl hizmet süremde bu prensipleri uyguladım. Şimdi kendisine de fırsat buldukça bunları söylüyorum” ifadelerini kullandı.
VALİ BABALARI UNUTMADI
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’da babalar günü ile ilgili bir mesaj yayınladı. Açıklamasında şu ifadelere yer veren Güzeloğlu, “Aile içerisinde üstlenmiş oldukları bu görev ve sorumlulukları büyük bir özveriyle yerine getiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, ailenin mutluluğu için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan ve hayatımızın her anında varlıklarıyla bizleri onurlandıran babalarımız, çocuklarının geleceğini güvenle hazırlamak için ellerinden gelen tüm gayreti sarf etmektedirler” dedi.
HER GÜN ÖZEL OLMALI
Babalara her gün özel davranılması gerektiğini ifade eden Vali Güzeloğlu, “Üzerimizde sayısız emeği ve hakkı olan anne ve babalarımıza, gösterilecek sevgi ve saygı onlar için en büyük armağandır. Çocuklarının başarısı onların sevinci, üzüntüleri ise kederleridir. Nerede olursa olsun, ne kadar uzak mesafe olursa olsun, aradaki mesafeler babalar için önemsizdir, her an evlatlarının ve ailesinin yanındadırlar. Bizleri yaşama hazırlayan, her zaman bizlere destek olan, sevgi ve hoşgörüsünü bizlerle paylaşan babaların, sadece bu özel günde değil, her zaman gönüllerini hoş tutmak, rızasını kazanmak, onlara karşı her zaman sevgi, saygı ve vefa göstermek her evladın önceliği olmalıdır” şeklinde konuştu.
BABALAR GÜNÜNÜ KUTLADI
Babalar gününü kutlayan Güzeloğlu, “Bu duygu ve düşüncelerle; hayatı boyunca maddi ve manevi bütün imkanlarını ailesi için seferber eden, çocuklarına karşı müşfik ve merhamet sahibi olan, tecrübeleriyle her zaman yol gösterici olan başta şehit babalarımız olmak üzere tüm babaların “Babalar Günü’nü” en kalbi duygularımla kutluyorum” ifadelerini kullandı.
