Hal Esnafından Düzenlemeye Tepki!



Hal Esnafından Düzenlemeye Tepki!

Gebze ilçe sınırlarında planlanan trafik dolaşım ağı projesi için Gebze Hal esnafından eleştiri geldi. Bazı esnaflar, düzenleme kapsamında Gebze Sebze Meyve Hali giriş ve çıkış kapısının bulunduğu Eski Bağdat caddesinin tek yön olarak belirlendiği,yan yol bağlantı noktasından itibaren tesise ait doğu ve güney yan yola bakan duvarların yıkılarak tesise ait alanın daraltılacağı tarafımıza iletilmiştir .Bu proje tesisin mevcut haliyle yapılmak istenirse aşağıdaki sıkıntılar meydana gelecektir :

1)Gebze Sebze Meyve Hali mevcut haliyle dahi ihtiyaca cevap vermediği için,tesise gelen müşteriler çoğunlukla araçlarını Eski Bağdat Caddesi üzerine ve ara sokaklara bırakmaktadır.

2)Doğu ve Güney yan yola bakan duvarların yıkılarak tesis alanının daraltılması var olan otopark sıkıntısını katlanılmaz hale getirmekle birlikte ,güney yan yola cephe 10 dükkanın ticaretinin bitmesine sebep olacaktır.

3)Güney yan yol tarafından yapılacak olan daraltma işlemi ,tesis içerisindeki dolaşım ağını tamamen kapatarak ,iki ayrı noktada çıkmaz sokak oluşmasına neden olacaktır .

Hal esnaflarından yapılan açıklamada, bu projenin,tesis içerisinde iki ayrı bloktan oluşan dükkanların Eski Bağdat caddesi,İtfaiye ve Ekmek fırını üçgeninde hilal şeklinde planlanarak yeniden yapıldıktan sonra faaliyete geçirilmesi hal esnafı tarafından istendiği belirtildi.