Anasayfa > Genel  >  Halk kürsüsü derneği kongresi yapıldı

Halk kürsüsü derneği kongresi yapıldı


Dernek merkezinde, tek liste ve açık oylamayla yapılan kongrede Dernek Başkanlığına Ramazan Sevinç seçildi.


      Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimize Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrede Başkan Ramazan Sevinç ‘4 yıl önce, ülkemizdeki etnik, fikir, cinsiyet, sosyolojik, bölünmelerin nasıl önüne geçeriz ve tüm halkımızın her bir insanımızın yaşadıkları sorunları nasıl azaltabiliriz, yumuşatabiliriz, çözebiliriz diye düşünmeye başladık.  3,5 yıl kadar önce, anılan tüm sorunları Kurtuluş ve kuruluş için endişelenen, reçete üretebilen, planı/projesi olan, bir tuğla üstüne bir tuğla koymak isteyen ama gidecek yer bulamayan, bütün insanlarımızı, bütün halkımızı, hem bireyler bazında hem de üyesi oldukları dernekler, gruplar, vakıflar, partiler, yol, hareket, platformlar bazında, aynı ortak değerler etrafında toplayabilirsek, güvene dayalı, birlik ve beraberlik ortamını kurarsak, ancak el birliği yaparsak aşabileceğimizi gördük. Bu birlik beraberlik için, her bireyin ve her oluşumun gerekirse, alt  aidiyetlerinde saklı kalması ile, ortak çatı aidiyeti olarak, Türk-Türk Milleti, T.C., Atatürk ortak değerleri olarak belirledik. Bu ortak değerlerde buluşma yolu olarak ta, Akıl-Bilim-Hukuk-Demokrasi yolunu belirledik’ dedi. Dernek faaliyetleri hakkında konuşmasıyla devam eden Sevinç ‘ Facebook sosyal medya uygulamasında ilk olarak, Kocaeli Halk Kürsüsü ‘nü kurarak başladık. Facebook uygulamasında ki, her vilayetteki ayrı ayrı kürsüler hem oraların duvar gazetesi, hem ulusal haberlerin/mesajların yerele ulaştırılması, hem yereldeki gözden kaçan haberlerin/mesajların ulusala taşınması, hem yerelde kalmış önemli, değerli, kişilerin bulunması seslerinin duyulması ile yurt içinde 51 Halk Kürsüsü 77 vilayete, yurtdışı 4 kıta Halk Kürsüsü grubu, 21 resmi moderatörünün üstün çalışmaları ile 11.000 üyeye ulaştık. Bugün için, Halk Kürsüsü Sosyal Medya Halk Kürsüsü Gruplarının söylediği şeylerin çarpan etkisi 55.000 kişidir. Halk Kürsüsü Sosyal Medya görevlilerimiz, moderatörlerimiz, yöneticilerimizi özellikle kutluyorum.’ dedi.

     Denetim için gelen emniyet mensupları,  kongrede pandemi kurallarını uyulduğu görmesi ve istenmemesine rağmen katılımcıların isim, cep numaraları ve ateşlerinin yazıldığı bir kağıt görmesi ilgilerini çekti. Dernek sekreteri Tanem Uçar’ın hazırladığı öğrenilen kağıdın resmini çekerek tüm derneklere teşkil edecek bir örnek olacağını söyleyerek teşekkür etti.

     Yönetim Kurulu Asil Üyeler: Ramazan Sevinç, Halil Metin Hiçyılmaz, Nazik Acar, Tanem Uçar, Engin Eyidilli, Nermin Seçkin, Sinan Erbay

     Denetim Kurulu: Hilal Gültepe Öztürk, Serap Gülter Saltat, Revzan Kardeşler seçildi.

   Kürsüde söz alan Ruhittin Sönmez hayırlı olsun temennisinde bulundu. Tuncay Dilaver yeni dönemle ilgili dilek ve önerilerde bulundu.  Mustafa Emir Saltat ise yazdığı şiirini okuması ardından kokteyle geçildi.


Sıradaki Habere Kaydır