Havalar soğudu, pazarda fiyatlar arttı
Yaz aylarının geride kalmasıyla birlikte pazarda meyve ve sebze fiyatlarındaki yükseliş vatandaşın cüzdanına yansımaya başladı.
Mutfak alışverişlerinin vazgeçilmezi olan patates, soğan fiyatı 2 lira ile 3 lira arasında değişiyor. Önümüzdeki aylarda patates-soğan fiyatının daha fazla yükselmesine karşı vatandaşlar çuvalla stok yapmaya yöneliyor. Geçtiğimiz haftalarda kilo fiyatı tezgahlarda 1 lira ile 2 lira arasında satılan domatesin fiyatı da bu hafta pazarda 3,5, 4 liraya kadar yükseldi.
“YERLİ MAHSUL BİTİYOR”
Yükselen fiyatları değerlendiren Sebze Meyve Hali Komisyoncuları ve Tüccarları Derneği (KOMESKOM) Dernek Başkanı Hüseyin Balkaya, “Kış aylarının gelmesi ile birlikte yerli mahsul bitiyor. Bu mevsimlerde Antalya gibi şehirlerden gelen sera ürünleri tezgahlardaki yerini alıyor. Seraların masrafları da ağır. Bu durumda doğal olarak fiyatların yükselmesine neden oluyor. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan patates-soğan fiyatlarıyla ilgili benzer bir sorun şimdilik görünmüyor. Ama tarlada ürünle alakalı bir hastalık olursa durum değişir” dedi.