HÜSEYİNÇELEBİ GÖREVİ BIRAKTI

Gebze Belediyesinde uzun süredir Mali Hizmetlerden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Ahmet Hüseyinçelebi, sürpriz bir kararla görevinden istifa etti. Siyasi başkan yardımcıları arasında yer alan ve belediyenin finansal yükünü sırtlayan Hüseyinçelebi’nin ayrılışı, yerel siyaset kulislerinde geniş yankı uyandırdı.
MÜDÜRLÜK ONA BAĞLIYDI
Mali müşavir kimliğiyle tanınan Ahmet Hüseyinçelebi, Gebze Belediyesinde oldukça stratejik bir noktada bulunuyordu. Hüseyinçelebi’nin sorumluluk alanında; Mali Hizmetler Müdürlüğü, Gelirler Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü gibi belediyenin ana damarını oluşturan beş önemli birim yer alıyordu.
SESSİZLİĞİNİ KORUYOR
İstifa haberinin duyulmasının ardından Gebze Belediyesinden konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Aynı şekilde görevinden ayrılan Ahmet Hüseyinçelebi de sessizliğini koruyarak henüz bir değerlendirmede bulunmadı. Toplam 6 başkan yardımcısının görev yaptığı belediyede, bu kritik ayrılığın ardından yönetim şemasında nasıl bir değişikliğe gidileceği merak konusu oldu.
ÖNCE HAC, SONRA MESLEK
Kulislerden sızan bilgilere göre; Ahmet Hüseyinçelebi’nin istifa gerekçesinin altında özel işleri ve dini vecibeleri yatıyor. Kendi mali müşavirlik bürosundaki iş yoğunluğu nedeniyle Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’den müsaade istediği belirtilen Hüseyinçelebi’nin, birkaç gün içinde Hacca gideceği öğrenildi. Kutsal topraklar ziyareti öncesi belediye ile ilişiğini kesen Hüseyinçelebi’nin, dönüşte eşiyle birlikte kendilerine ait mali müşavirlik ofisinde mesleki faaliyetlerine devam edeceği ifade ediliyor.
YENİ BAŞKAN YARDIMCISI KİM OLACAK?
Özellikle bütçe ve insan kaynakları gibi hayati müdürlüklerin bağlı olduğu bu koltuğa kimin getirileceği henüz netlik kazanmadı. Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün, boşalan bu önemli makama yakın zamanda yeni bir atama yapması bekleniyor.
Haber Merkezi