Anasayfa > Genel  >  İş Sağlığı ve İş Güvenliğimiz sağlayın!

İş Sağlığı ve İş Güvenliğimiz sağlayın!



Sağlık Bakanlığı’nın Aile Sağlığı Merkezindeki tüm personelin işvereni olduğunu belirten Birlik ve Dayanışma Sendikası, Bakanlığa seslenerek tüm personelin iş sağlığı ve iş güvenliğinin sağlanmasını istedi. Yargı kararlarının açık olduğunu hatırlatan Birlik ve Dayanışma Sendikası 3 Nolu Şube Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan,  Bakanlığın “ben işveren değilim” iddiasıyla çalışanların hakkını vermeye yanaşmadığını söyledi. Bakanlığın, Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışan personelin işten ayrılması sonucu doğan tazminat hakkını ödemeye yanaşmamasına ve 6331 sayılı İş Güvenliği Kanunu’nun uygulanmamasına tepki gösteren Şube Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan, bu konuda yargı kararlarının açık olduğunu, en son Yargıtay 9. Hukuk Dairesinin aldığı karara göre, Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışan personelin işvereninin Sağlık Bakanlığı olduğunu ifade etti.

KARAR 10 YIL ÖNCE BAKANLIK TARAFINDAN GETİRİLDİ

Dr. Hacı Yusuf Eryazğan yaptığı açıklamasında, “Sağlık Bakanlığına sesleniyoruz; yargı kararları ortada. Aile sağlığı merkezindeki her personelin istisnasız olarak iş güvenliğini iş sağlığını Sağlık Bakanlığı sağlamalıdır. Aile hekimlerinin Aile Sağlığı Merkezlerinde belirli teknik konuları tamamlaması ve çalışan personel sayısını artırması gibi belli kriterler ile sınıflandırmaya tabi tutulması, bu konuda aile hekimlerinin teşvik edilmesi kararı 10 yıl önce Sağlık Bakanlığı tarafından getirildi. Getirilen tüm kriterleri denetleyen, izin veren, yeri geldiğinde reddedebilen, çalışan personelin izinlerini raporlarını onaylayan Sağlık Bakanlığıdır. Bakanlık işçinin hakkını vermek istemiyor. Ancak sendikamız ve meslek örgütlerinin idari mahkeme ve üst mahkemelerde kazandığı dava sonuçları açıktır ve bu kararlarda açıkça, Sağlık Bakanlığı aile sağlığı merkezindeki tüm personelin işverenidir demektedir.” Dedi.

İŞVEREN OLARAK BU DEFA GÖREVİNİZİ YAPIN

6331 sayılı İş Güvenliği Kanununun yaklaşık 10 yıldır ertelendiğini, bazı maddeler açısından bu yıl ocak ayında ertelenmeyen kanun maddelerinin geçerli hale geldiğini belirten Eryazğan, “Bunlardan en önemlisi 50 altı az tehlikeli iş yerlerinde iş güvenliği uzmanlığı, iş yeri hekimi hizmeti alımı olması ve olmayan yerlerde ceza ödenmesi maddesidir. Bu kapsamda bulunan aile sağlığı merkezlerinin işvereni olan ve sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik önlem alamayan Bakanlığa Birlik ve Dayanışma Sendikası olarak sesleniyoruz. İşveren olarak bu defa görevinizi yapın.” Dedi.


Sıradaki Habere Kaydır