Anasayfa > Genel  >  Kocaeli Turizm Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Vali Aktaş Başkanlığında Toplandı

Kocaeli Turizm Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Vali Aktaş Başkanlığında Toplandı



Kocaeli Turizminde Yeni Dönem: İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Vali Aktaş Başkanlığında Toplandı

Kocaeli’nin turizm potansiyelini artırmak ve ilin yurt içi ve yurt dışındaki tanınırlığını pekiştirmek amacıyla kritik bir toplantı gerçekleştirildi. Vali İlhami Aktaş’ın başkanlığında, İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu üyeleri, Valilik Makam Toplantı Salonu’nda bir araya gelerek Kocaeli turizminin geleceğini masaya yatırdı. 29 Eylül 2026 tarihinde yapılan toplantıda, 2026 yılı çalışmaları değerlendirilirken, 2026-2027 dönemi için kapsamlı aksiyon planı önerileri ele alındı.

VALİ AKTAŞ’TAN KOCAELİ TURİZMİNE VURGU VE TEŞEKKÜR

Vali İlhami Aktaş, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Kocaeli’nin sadece bir sanayi şehri kimliğinin ötesinde, zengin tarihi ve kültürel turizm değerleriyle de öne çıktığını vurguladı. Bu değerlerin tanıtılması ve geliştirilmesi hususunda emeği geçen İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu üyelerine teşekkür eden Vali Aktaş, toplantının hayırlara vesile olmasını diledi. Bu vurgu, Kocaeli’nin çok yönlü potansiyelini gözler önüne sererken, ilin turizmdeki hedeflerine olan bağlılığını da gösterdi.

GENİŞ KATILIMLA TURİZM PAYDAŞLARI BİR ARAYA GELDİ

Toplantıya, Vali Aktaş ve Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak’ın yanı sıra, Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren, Kültür ve Turizm İl Müdürü Fatih Taşdelen gibi valilik ve kamu kurumlarının temsilcileri katıldı. Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı temsilcileri, TUADER, Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi, TÜRSAB Bölge Başkanı Aytekin Şahinbaş, Kandıra ve Kartepe Turizm Dernek başkanları, Kocaeli Otelciler ve Turizm İşletmeleri Başkanı Sadettin Acar, Kocaeli Kent Konseyi temsilcileri ve turizm sektörünün önde gelen isimleri de toplantıda hazır bulundu. Bu geniş katılım, ilin turizm hedeflerine ulaşma yolundaki ortak iradeyi ortaya koydu.

GELECEK DÖNEM İÇİN KAPSAMLI EYLEM PLANLARI ELE ALINDI

Kocaeli’nin turizm potansiyelini artırmak ve sürdürülebilir bir iş birliği modeli geliştirmeyi hedefleyen toplantıda, bir önceki kurul toplantısında alınan kararlar gözden geçirildi. Yapılan sunumlar eşliğinde, 2026 yılı boyunca gerçekleştirilen faaliyetler detaylı bir şekilde değerlendirildi. Özellikle 2026-2027 dönemi için belirlenen aksiyon planı önerileri, katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılandı ve üzerinde istişareler yapıldı. İlgili kurum yetkililerinin sunduğu bilgilerle zenginleşen toplantı, faaliyetlerin daha etkin yürütülmesi ve yeni fikirlerin ortaya konulması adına katılımcıların görüş alışverişinde bulunmalarıyla sona erdi. Bu sayede Kocaeli turizminin geleceğine yönelik somut adımlar atılmış oldu.


Sıradaki Habere Kaydır