KOCAELİ VALİSİ İLHAMİ AKTAŞ’TAN BAYRAM MESAİSİ SIKI DENETİM

Kurban Bayramı tatili süresince yaşanabilecek trafik kazalarını en aza indirmek ve vatandaşların yol güvenliğini sağlamak amacıyla Kocaeli genelinde emniyet ve jandarma ekiplerinin denetimleri aralıksız devam ediyor. Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, bayram tatili kapsamında alınan trafik düzeni ve güvenliği tedbirlerini yerinde incelemek üzere polis ve jandarma uygulama noktalarında denetimlerde bulundu. Yürütülen faaliyetleri yakından takip eden Vali Aktaş, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
İLK DURAK

Vali İlhami Aktaş, saha incelemeleri kapsamında ilk ziyaretini Kartepe Polis Noktasına gerçekleştirdi. Kartepe Kaymakamı Hasan Öztürk, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ve İl Jandarma Komutanı J. Alb. Murat Bozkurt’un da eşlik ettiği ziyarette, uygulama noktasındaki denetleme defteri imzalandı.
Görevli polis ekipleriyle bir süre sohbet ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Aktaş, personelin bayramını tebrik ederek görevlerinde kolaylıklar diledi. Kontrol noktasında durdurulan araçlardaki sürücü ve yolcularla da görüşen Vali Aktaş, vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlayarak can güvenliği için trafik kurallarına hayati önemde riayet edilmesi gerektiğini hatırlattı.
KARAKOL KOMUTANLIĞINDA İNCELEME
Kartepe’deki temaslarının ardından Çayırköy Otoyol Jandarma Karakol Komutanlığına geçen Vali İlhami Aktaş, incelemelerine burada devam etti. İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ve İl Jandarma Komutanı J. Alb. Murat Bozkurt ile birlikte jandarma ekiplerinin bayramını kutlayan Vali Aktaş, yürütülen yoğun mesai için personele teşekkür etti.
Kocaeli Otoyol Jandarma Karakol Komutanlığı denetleme defterini imzalayan Vali Aktaş, Jandarma Otoyol Komutanı Ütğm. Hasan Yılmaz’dan bölgedeki trafik akışı, yoğunluk haritası ve genel durum hakkında kapsamlı bir brifing aldı.

TEDBİRLER KESİNTİSİZ SÜRECEK
Çayırköy Jandarma Otoyol Karakol Komutanlığında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Vali İlhami Aktaş, Kocaeli Valiliği tarafından bayram dönemi için planlanan trafik tedbirlerine değindi. Vali Aktaş, Kurban Bayramı tatili süresince denetimlerin ve güvenlik önlemlerinin kesintisiz olarak uygulanacağını vurguladı.
Sürücülerin bayram sevincini gölgeleyecek kazaların önüne geçilmesi için uyarılarda bulunan Vali Aktaş, yola çıkan tüm vatandaşların hız sınırlarına uymalarını, aşırı hızdan kesinlikle kaçınmalarını ve emniyet kemeri başta olmak üzere tüm trafik kurallarına hassasiyetle yaklaşmalarını istedi.
Hatice Yiyit