Anasayfa > Genel  >  Mesleki eğitimin geleceği Kocaeli’de şekillendi!

Mesleki eğitimin geleceği Kocaeli’de şekillendi!



“Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu Çalıştayı: İyi Uygulamalar ve Gelecek Vizyonu”,  25-27 Şubat  tarihleri arasında Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlendi.  Çalıştay,  GEBKİM Vakfı’nın da aralarında bulunduğu İzmit MTAL, Şehit Volkan Tantürk MTAL, Çınarlı MTAL ve Akçakoca MTAL5 kurumun ev sahipliğinde gerçekleşti. Etkinliğe, Türkiye’nin dört bir yanından Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonuna sahip meslek liseleri, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü uzmanları katıldı.

PROJE YÖNETİCİLERİ, DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

Etkinliğe, GEBKİM MTAL’den Okul Müdürü İlknur Bolu, GEBKİM MTAL öğretmenlerinden Abdullah Göçer ve Metehan Güllü ile  GEBKİM Vakfı’ndan Özge Çelik katıldı. Erasmus programı çerçevesinde yapılan çalıştayda mesleki eğitimde uluslararasılaşma, Erasmus+ Akreditasyonu’nun sunduğu fırsatlar, dijital ve yeşil hareketlilikler ve uluslararası iş birlikleri ve sürdürülebilir eğitim modelleri, konuşuldu. 3 gün süren Çalıştay boyunca dijital ve yeşil hareketlilikler, mesleki mükemmeliyet, uluslararası iş birlikleri ve eğitimde sürdürülebilirlik gibi kritik konular ele alındı. Alanında uzman konuşmacılar, Milli Eğitim Bakanlığı uzmanları, Türkiye Ulusal Ajansı temsilcileri ve Erasmus+ Akreditasyonu bulunan okulların proje yöneticileri, deneyimlerini paylaşarak katılımcılara yeni bakış açıları sundular.

GELECEĞE YÖNELİK STRATEJİK ÖNERİLER OLUŞTURULDU Atölye çalışmaları, paneller ve interaktif oturumlarla mesleki eğitimde kalite standartlarının artırılması ve akreditasyon sahibi okulların uluslararası eğitim ağlarına entegrasyonu konularında somut öneriler geliştirildi. Katılımcılar, Erasmus+ projelerinin yaygınlaştırılması amacıyla oluşturulan özel tanıtım alanında projelerini sergileyerek iş birliği fırsatlarını genişlettiler. Çalıştay sonunda, Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu’nun sağladığı avantajların en verimli şekilde kullanılması için geleceğe yönelik stratejik öneriler oluşturuldu. Türkiye’deki Mesleki eğitim kurumlarının uluslararası düzeyde daha etkin ve bilinir hale gelmesi için geliştirilen bu yol haritası, ilgili kurumlarla paylaşılacak ve uygulanabilir çözümler geliştirilmesine katkı sağlanacak. Türkiye’nin mesleki eğitim alanındaki küresel konumunu güçlendirmek adına önemli bir adım olan bu çalıştay, önümüzdeki yıllarda Erasmus+ projelerinin etkisini artırmak için atılacak yeni adımlara ilham kaynağı olmaya devam edecek.


Sıradaki Habere Kaydır