Anasayfa > Genel  >  Ormanya, 2024’te 5 Milyonun Üzerinde Ziyaretçi Ağırladı

Ormanya, 2024’te 5 Milyonun Üzerinde Ziyaretçi Ağırladı



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından titizlikle korunan ve geliştirilen Ormanya Doğal Yaşam Parkı, 2024 yılında 5 milyon 725 bin 714 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı olma özelliğini taşıyan Ormanya, doğal güzellikleri, zengin biyoçeşitliliği ve ziyaretçilerine sunduğu farklı deneyimlerle büyük ilgi görmeye devam etti. Parkın en çok ziyaret edilen bölümlerinden biri olan “Ormanın Sesi”, doğanın huzur verici atmosferini sunarak ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı.

Yaban Hayatında Rekor Artış

Ormanya’da yürütülen koruma çalışmaları sayesinde karaca, ceylan, kızıl geyik ve alageyik popülasyonunda %20’ye varan artış kaydedildi. Yıl içinde doğan 43 yavru ile yaban yaşam alanı toplamda 189 yaban hayvanına ev sahipliği yapıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü iş birliğiyle başlatılan Kızıl Geyik Üretim Projesi kapsamında, 2024’te 10 kızıl geyik Samanlı Dağları’na salındı. Projenin 2025 yılında tamamlanmasıyla toplamda 40 kızıl geyiğin doğal yaşam alanına bırakılması hedefleniyor.

Doğa Turizminin Merkezi

Ormanya, modern kamp alanları ve doğa yürüyüş parkurlarıyla uluslararası düzeyde doğa turizminin merkezi haline geldi. Almanya, Bulgaristan, Amerika, Güney Kore, Fransa, İsviçre ve İngiltere’den toplam 744 turist dahil olmak üzere 6 bin 665 kamp sever, parkta konaklayarak eşsiz bir doğa deneyimi yaşadı.

Binlerce Çocuk Doğayı Keşfetti

“Orman Okulu” projesi kapsamında, 7-14 yaş arası çocuklar için düzenlenen sekiz farklı eğitim programıyla toplam 5 bin 876 çocuk, doğayı tanıma ve sürdürülebilir yaşam becerileri kazanma fırsatı buldu. Doğa Kâşifleri, Orman Sanat Atölyesi, Çevre Dedektifleri ve Doğada Yaşam Atölyesi gibi çeşitli etkinliklerle çocukların çevre bilinci gelişimine katkı sağlandı.

2055 Yaban Hayvanı Tedavi Edildi

Ormanya bünyesindeki Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi, 2024 yılında 2055 hayvanın tedavisini üstlenerek önemli bir görev üstlendi. Tedavi edilen hayvanlar arasında karaca, kızıl geyik, çakal, porsuk ve tilki gibi türler bulunurken, doğan, şahin, baykuş gibi 840 yaban kuşu tedavi sonrası doğaya salındı. Ayrıca Kuş Halkalama İstasyonu, Kızıl Geyik Yerleştirme Projesi, Göçmen Kuşları İzleme ve Sulak Alan Biyoçeşitliliği projeleriyle doğal yaşamın korunması ve çevre bilincinin artırılması yönünde önemli çalışmalar yürütülüyor.


Sıradaki Habere Kaydır