Sahili atıklardan temizlediler!


Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, Dünya Temizlik Günü Etkinliği düzenledi.  "Temiz Çevre, Sağlıklı İnsan" sloganından hareketle ve "Sıfır Atık" yaklaşımı ile gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakılması için "Çevre Dostu" ve "Çevre Gönüllüsü" katılımcılar tarafından gerçekleştirildi.


Sahili atıklardan temizlediler!

Bu sembolik etkinlik neticesinde, tüm vatandaşların çevreyi ve doğayı koruma konusunda gerekli bilince sahip olmaları ve bunu gündelik yaşantılarına yansıtarak davranışa dönüştürmeleri, atık oluşumunun mümkün olduğunca azaltılarak oluşan atıkların ise doğaya atılmaması, atıkların uygun atık kutularına atılarak kaynağında doğru şekilde ayrılması ve ekonomik değeri olan ambalaj atıklarının da geri dönüşüme ve milli ekonomiye kazandırılması hedeflendi.

SAHİL ATIKLARDAN TEMİZLENDİ

“Sıfır Atık Mavi Projesi” ve 21 Eylül “Dünya Temizlik Günü” kapsamında, atıkların çevreye, doğaya ve su kaynaklarına atılmaması, çevrenin, doğanın ve su kaynaklarının korunması konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Çevre Yönetim Birimi koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. Körfez Belediyesi Başkanlığı çalışanları ile sağlık kuruluşlarında Atık Yönetimi Sorumlusu olarak görev yapan sağlık personellerinin katılımları ile Körfez Yarımca sahilinde gerçekleştirilen etkinlikte, sahile atılmış olan kağıt, plastik, cam, metal gibi atıklar katılımcılar tarafından toplanarak, sahilin atıklardan temizlenmesine katkı sağlandı.

Sahili atıklardan temizlediler!

Sahili atıklardan temizlediler!