Serdar Atasever Duyurdu: İzmit Belediyesi Kocaeli’nin Tek Borçsuz Belediyesi Oldu!



Serdar Atasever Duyurdu: İzmit Belediyesi Kocaeli’nin Tek Borçsuz Belediyesi Oldu!

İZMİT BELEDİYESİ’NDEN TARİHİ AÇIKLAMA: KOCAELİ’DE KREDİ BORCU OLMAYAN TEK BELEDİYE!

İzmit Belediyesi’nin son meclis toplantısında önemli bir açıklama yapıldı. Yeni Parti Meclis Üyesi ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Serdar Atasever, İzmit Belediyesi’nin Ekim ayı itibarıyla kredi borcunun kalmadığını ve bu durumla Kocaeli’deki tek belediye olduklarını ifade etti.

İZMİT BELEDİYESİ MECLİSİNDE BÜTÇE KARARA BAĞLANDI

İzmit Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclisi’nin 2. Birleşiminin 1. Oturumu tamamlandı. Toplantıda, Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan 2027 yılı bütçe teklifi görüşülerek karara bağlandı. Buna göre, 2027 yılı bütçesi 6 milyar 27 milyon TL olarak belirlendi. Teklif, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Meclis toplantısında bütçe hakkında yapılan eleştirilere yanıt veren Serdar Atasever, önemli değerlendirmelerde bulundu.

GERÇEKÇİ BİR BÜTÇE YAKLAŞIMI

Yeni Parti Meclis Üyesi ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Serdar Atasever, bütçe ile ilgili kürsüden yaptığı konuşmada, “Bütçe tahmindir. Biz 3-4 yıldır gerçek tahminleri yapıyoruz. Bütçemiz yüzde 98 civarında gerçekleşti. Kocaeli’deki diğer belediyeler gibi bu bütçeye 9 milyar lira diyerek sayılan oranların yarı yarıya düşmesini sağlayabilirdik ama bu gerçekçi bir bütçe olmazdı” ifadelerini kullandı. Atasever, bütçe hazırlık sürecinde gerçekçi tahminler yapmaya çalıştıklarını belirterek, emeği geçen tüm belediye çalışanlarına teşekkür etti.

EKİM AYI İTİBARIYLA KREDİ BORCU SIFIRLANDI

Konuşmasının devamında Serdar Atasever, İzmit Belediyesi’nin mali durumu hakkında dikkat çekici bir bilgi paylaştı. Atasever, “İzmit Belediyesi’nin Ekim ayı itibarıyla kredi borcunun biteceğini dile getirmiştim. İzmit Belediyesi’nin Ekim ayı itibarıyla kredi borcu bitmiştir. Kocaeli’de kredi borcu olmayan tek belediyeyiz” diyerek, İzmit Belediyesi’nin mali disiplin konusundaki başarısını vurguladı. Bu açıklama, belediyenin borç yönetimi konusundaki kararlılığını ve ulaştığı noktayı gözler önüne serdi.