Anasayfa > Genel  >  Tapu İşlemlerinde Yeni Dönem! 4 Temmuz’dan İtibaren Başlıyor

Tapu İşlemlerinde Yeni Dönem! 4 Temmuz’dan İtibaren Başlıyor


Tapu satışı için yeni dönem başlıyor. Artık noterlerde konut satışı yapılabilecek.


TBMM’den gayrimenkuller ve taşınmazlarla ilgili yeni düzenleme yapılıyor. Yeni düzenleme ile tapu dairelerindeki yoğunluk giderilecek böylece vatandaşların daha kısa sürede ve daha hızlı işlemlerini yapmasını sağlayacak.

Yeni dönemle ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, uygulamanın 4 Temmuz’dan itibaren hayata geçeceğini duyurarak, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“HAFTA SONLARINDA DA TAŞINMAZ SATIŞI GERÇEKLEŞMİŞ OLACAK.”

“4 Temmuz’dan itibaren noterlerimizde gayrimenkul satışı, taşınmaz satışı yapılabilecek. Bu tabi önemli. Çünkü noterlerimiz artık nöbetçi noter uygulamasıyla hafta sonunda da açık oluyorlar. Dolayısıyla taşınmaz satışı tapu resmi dairelerinde sadece hafta içi yapılabilirken şimdi noterlerde de bu imkan getirildiği için hafta sonlarında da taşınmaz satışı gerçekleşmiş olacak.

“HAYIRLI UĞURLU OLMASINI DİLİYORUM.”

Geçen yasama dönemimizde son yargı paketlerinden birinde yasalaştırdığımız bir konuydu. Bu da bürokrasinin azaltılması noktasında, vatandaşlarımıza kolaylık sağlanması noktasında çok önemli bir düzenlemeydi ve uygulaması da 4 Temmuz’dan itibaren başlamış olacak. Bunun da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Öznur Çetin
Sıradaki Habere Kaydır