TÜBİTAK’tan uzun ömürlü katkısız yoğurt

TÜBİTAK MAM, kendi laboratuvarlarında yaptığı çalışmalarla, uzun ömürlü katkısız yoğurt üretimin ticarileştirme safhasına getirmeyi başardı.

TÜBİTAK’tan uzun ömürlü katkısız yoğurt
07 Nisan 2021 Çarşamba 15:37

Kurumun, Anadolu’dan liyofilize probiyotik bakteri suşlarından elde edilen tamamen yerli ve milli imkanlarla üretip, patentlendirdiği yoğurt, starter kültürü içerisinde hiçbir katkı maddesi ve genetik değişiklik içermemekte. Yoğurt, 10 °C’nin altında 3 ay raf ömrüne sahip. Ticarileşen ve yakın zamanda seri üretime geçmeye hazırlanan ürünün, insan üst sindirim sisteminden %100 oranında canlı olarak geçme özelliği bulunmakta.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.