Türk Dünyası Gazetecileri Kazakistan’da buluşacak!
Türk Dünyası Gazetecilerinin kalbi, Kazakistan’da atacak.
Türk Dünyası Gazetecilerinin kalbi, Kazakistan’da atacak. Uluslararası yapılacak olan 3. Gazeteciler Şurası Kazakistan, Türkmenistan ve Kırgızistan’da gerçekleşecek. Şura öncesi Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Cafer Esendemir, yönetim kurulu üyeleri Okan Çalışkan ve İsrafil Avcı, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanvekili Levent Altun ile beraber gazetemizi ziyaret etti.
60 GAZETECİ KATILACAK
Heyet, Türk Dünyası Gazeteciler Şurası ile ilgili bilgi verdi. Yapılan açıklama da şu görüşlere yer verdi: “Türk Dünyası 3.Gazeteciler Şurası´nı, bu yıl Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanını taşıyan Kazakistan´ın Türkistan şehrinde gerçekleştiriyor. 26-31 Ekim 2017 tarihleri arasındaki etkinliğe Türk Dünyası dâhilindeki ülkelerden 60 gazetecinin katılacağını vurgulayan Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Gazeticeler Cemiyeti Basın Vakfı Başkanı Yılmaz Karaca, “Hedefimiz, Türk Dünyası ülkelerinde görev yapan meslektaşlarımız arasında mesleki ve kültürel birlikteliği tesis etmek” dedi.
MESLEKTAŞLARIMIZ BULUŞACAK
Gazeteci heyeti daha sonra Kırgızistan´a geçerek Başkent Bişkek´te, 26-31 Ekim tarihleri arasında “Meslektaşlarımızla birlikte 26/31 Ekim 2017 tarihleri arasında, bu yıl Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Kazakistan´ın Türkistan kentinde olacağız. Kültürel ve mesleki alışverişin yanı sıra gazeteciliğin sorunları ve çözüm yollarını da değerlendireceğimiz etkinliğimizin yanı sıra, Almatı ve Çimkent´te de gözlem yapma fırsatı bulacağız. Türk Dünyası Gazeteciler Heyeti olarak, Şura´nın hemen ardından Kırgızistan´a geçerek Başkent Bişkek´te 26-31 Ekim 2017 tarihleri arasında TGF 54. Başkanlar Konseyi Toplantısı´nı gerçekleştireceğiz.”dedi.
Ömür KAVRAN