Yeşil Pasaportta limit indirimi!


Cumhurbaşkanı kararıyla son üç takvim yılı itibarıyla yıllık ortalama ihracatı 500 bin doların üzerinde olan mal ihracatçısı firmaların temsilcilerine de 'Yeşil Pasaport' verilecek.


Yeşil Pasaportta limit indirimi!

193 ülkenin yüzde 64’ünde, dünya ticaretinin yüzde 75’ini oluşturan ülkelerde ‘Yeşil Pasaport’a vize muafiyeti sağlanıyor. Kararın ihracat hacmini artıracağını belirten Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, ‘Yeşil Pasaport’ alabilecek ihracatçı sayısının da 22 bin 325’e yükseldiğini söyledi. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ‘İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesine İlişkin Esaslar Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar’da yapılan değişiklikle, son üç takvim yılı itibarıyla yıllık ortalama ihracatı 500 bin doların üzerinde olan mal ihracatçısı firmaların temsilcilerine de ‘Yeşil Pasaport’ verilecek.

İHRACAT HACMİNE OLUMLU KATKI YAPACAK

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, bugüne kadar 11 bin 952 ihracatçının Yeşil Pasaport aldığını belirterek, “Limitin 500 bin dolara inmesiyle Yeşil Pasaporta hak kazanan ihracatçı sayımız 22 bin 325’e yükseldi” dedi. Söz konusu limitin 1 milyon dolardan 500 bin dolara indirilmiş olması ile çok daha fazla ihracatçımızın bu imkandan yararlanması adına büyük bir imkan sunacağını belirten Gülle, “ Çok sayıda ihracatçımızın yeşil pasaport imkanına kavuşmaları, ihracatımızın hacmini de olumlu yönde etkileyecektir. İhracat Ailemize çok değerli bir hareket kabiliyeti kazandırmak adına, bu hususa yönelik talebimizin hayat bulmasına imkan sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Hükümetimize İhracat Ailemiz adına şükranlarımızı sunarım.