154 yıl önceki sürgün törenlerle anıldı
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Babalı sahilinde bir araya gelen binlerce vatandaş ile birlikte 154 yıl önce Çarlık Rusyası tarafından Kafkasya'dan toplanılarak Türkiye'ye sürgün edilen ve bu sırada binlercesinin hayatını kaybettiği Abhaz ve Çerkesler için gerçekleştirilen anma törenine katıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen törende bir konuşma gerçekleştiren Başkan Karaosmanoğlu, “Kafkas kartallarının evlatları, sürgünün ve acının torunları olan sizleri selamlıyorum. Karadeniz’in soğuk sularından şehit olan bütün kardeşlerimizi rahmetle ve minnetle bir kez daha anıyorum. Anadolu toprakları acıların hamur olduğu mukaddesatımızdır. Anadolu büyük medeniyettir ve buraya geldiğimiz andan itibaren bizleri bu vatanımızda bu gibi acılara mahkûm etmek istediler. Haçlı ordularıyla defalarca saldırdılar” dedi.

“BİZE DÜŞEN BERABERLİĞİMİZİ VE KARDEŞLİĞİMİZİ DİRİ TUTMAKTIR”
Ülkemizi parçalamak için Çanakkale’ye gelenlere dedelerimizin, “Çanakkale geçilmez” dediğini belirten Karaosmanoğlu, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde İstiklal Savaşı’nı verdik. Anadolu’da Cumhuriyetimizi kurdular ve bizlere emanet ettiler. Ruhları şad olsun. Bize düşen de Cumhuriyetimizi yaşatmak ve Anadolu topraklarına sahip olmaktır” ifadelerini sarf etti. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili R. Sezer Katırcıoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkan Vekili Abdullah Eryarsoy, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ve çok sayıda katılımcının hazır bulunduğu törende konuşmasını sürdüren Başkan Karaosmanoğlu, “Bize düşen birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi diri tutmaktır. Her zaman bayrağımızın nazlı nazlı dalgalanmasını sağlamaktır. Parçalanmadan, ayrılmadan aramıza mikropların girmesine müsaade etmeden bu topraklar üzerinde yaşamaktır” şeklinde konuştu.