Basın Camiası Yasta: Gazeteci Tarık Devrim Hayatını Kaybetti
Türk basınında yaklaşık 40 yıl emek veren, Hürriyet’in deneyimli gazetecisi ve TGC üyesi Tarık Devrim hayatını kaybetti; camia yasta.
Türk basınında uzun yıllar önemli görevler üstlenen deneyimli gazeteci ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi Tarık Devrim hayatını kaybetti. Devrim’in vefatı, basın camiasında derin üzüntüye neden oldu.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Tarık Devrim’in vefat haberinin ardından bir başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda, “Mesleğine uzun yıllar emek veren, gazeteciliğin farklı kademelerinde önemli görevler üstlenen Tarık Devrim’in vefatını üzüntüyle öğrendik. Meslektaşımız Tarık Devrim’in ailesine, yakınlarına, basın topluluğumuza başsağlığı ve sabır diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.
DENEYİMLİ GAZETECİNİN YAŞAM ÖYKÜSÜ
1957 yılında Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde dünyaya gelen Tarık Devrim, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Gazetecilik mesleğine 1978 yılında Hürriyet gazetesinin Londra bürosunda muhabir olarak adım attı.
Meslek hayatının yaklaşık 40 yılını Hürriyet gazetesinde geçiren Devrim; muhabirlik, istihbarat şefliği ve yazı işleri müdürlüğü gibi çeşitli kademelerde görev aldı. Sürekli Basın Kartı taşıyan Tarık Devrim, evli ve bir çocuk babasıydı.
Devrim’in cenaze törenine ilişkin detayların, ailesi tarafından ilerleyen saatlerde kamuoyuna duyurulacağı bildirildi.
Kaynak: Özgür Kocaeli Gazetesi