Bu zemine nasıl iskan verildi?

Gebze Mevlana Mahallesi Akse Sapağı mevkinde 4 kişiye mezar olan Arslan Apartmanının acısı Türkiye’yi derinden sarsmıştı. 29 Ekim’de yaşanan facia sonrası teknik ekipler çalışmalarını tamamladı ve olayın zeminden kaynaklı olduğu kamuoyuna açıkladı. Enkaz bölgesinde günlerce titiz bir şekilde araştırma yapan uzmanlar, yapıda kusur olmadığını ancak binanın zemininde hata bulduklarını ifade ettiler. Bu durum kamuoyunu binanın ruhsat ve iskan aldığı dönemi tartışılır hale getirdi.
TARTIŞMALI İSİMLER İMARIN BAŞINDAYDI
2012 yılında inşaatı tamamlanan Arslan Apartmanı 2013 yılında verilen iskanla oturuma açıldı. Adnan Köşker ‘in Belediye Başkanlığına denk gelen bu dönemde İmardan Sorumlu Belediye Başkan yardımcısı ise şu an FETÖ Deniz Kuvvetleri imamı olduğu gerekçesiyle cezaevinde olan Orhan Sipahioğlu’ydu. Adı görev yaptığı dönemde sürekli imardaki şüphelerle anılan Sipahioğlu’nun İmar Müdürü ise 15 Temmuz sonrası belediyedeki görevinden uzaklaştırılan bir başka tartışmalı isim Oğuzhan Moderen’di. Bu dönemde yapı kontrolün başında ise Zinnur Büyükgöz tarafından görevden alınan Adem Atasever bulunuyordu.
NASIL RUHSAT VERDİNİZ?
Gebze’nin bir dönemine tartışmalarla damga vuran bu isimlerin en büyük ortak özelliği görevden el çektirilmiş olmaları. Şimdi bu kişilerin bina yapımına uygun olmayan zemine 7 kat bir bina inşaatına nasıl izin verdikleri merak ediliyor. Gebze Cumhuriyet savcıları tarafından soruşturulan dosyaya bu isimlerin dahil edilip edilmeyeceği merak ediliyor. Bilir ailesine mezar olan bu yapıya ruhsat ve iskan veren bu kişilerden hesap sorulacak mı zaman gösterecek.




