Gebze’de Muharrem İnce rüzgârı esti
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Gebzeʼde basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Gebzeʼde basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Başkan İnce, ilk olarak Darıca’da esnaflarla buluştu. Daha sonra kentteki programları kapsamında Gebze’deki basın mensuplarıyla bir araya geldi. İnce’ye ziyaretleri esnasında Memleket Partisi Kocaeli İl Başkanı Murat Erinç, Memleket Partisi Gebze İlçe Başkanı İsmail Aşak, il ve ilçe yöneticileri, parti kurmayları eşlik etti.
‘‘KRONOMETREYİ DEĞİL AMA ÇOK ŞEYİ SIFIRLADIN’’
Basın özel konuşan İnce yaptığı açıklamalarda; “103 gün sonra seçim var. Dün Erdoğan’ın bir açıklaması var 2018’de kronometreyi sıfırladık diyor üçüncü kez aday olmasıyla alakalı. Bu doğru bir yaklaşım değil. Kronometreyi değil ama çok şeyi sıfırladın. Adaleti, hazineyi, liyakati, devlet itibarını sıfırladın. Gençlerin umudunu sıfırladın, eğitimi ve tarımı sıfırladın, paraları sıfırladın ama kronometreyi sıfırlama hakkı size verilmez. Maç bitmedi ancak sen uzatmaları oynuyorsun, seçimde sıfırlanacaksın bunu hepimiz biliyoruz.
‘‘ERDOĞAN’LA DA OLMAZ, ERDOĞAN’IN ESKİLERİYLE DE OLMAZ’’
Bu muhalefet Erdoğan sevicidir. Erdoğan’ın illa aday olmasını istiyorlarsa meclis seçime götürmelidir. Biz buna aday olmaz dersek mağdur olur diyorlar böyle bir muhalefet olmaz. Önemli olan Anayasa’ya uymaktır. Cumhurbaşkanı bu şartlarda aday olamaz. Erdoğan’ın aday olması Anayasa’ya uygun değil. Anayasa’ya uymak hepimizin sorumluluğundadır.
İktidar anayasa tanımaz durumda. Bununla eraber karşı tarafa bakıyorum, devrim yasalarını tartışan var, Türklüğü kaldıracağız diyen var, Atatürk ve İnönü’ye faşist diyen CHP’li milletvekili var. FETÖ’cüsü, PKK’lısı, ne kadar varsa doldurmuşlar Atatürk’ün partisine. Gençlerin umudunu sıfırlayan, paraları sıfırlayan Erdoğan gitmeli ama bu altılı masada gelmemeli. Erdoğan’la da olmaz, Erdoğan’ın eskileriyle de olmaz. Türkiye’ye yepyeni bir söylem lazım. Memleket Partisi ne sağdan ne soldan Atatürk’ün yolundan diyen bir parti.
‘‘ZAFER PARTİSİ’YLE İTTİFAK KURMAK İÇİN GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR’’
Seçimlerde Memleket Partisi’nin adayı olacak. Memleket Partisi’nin üyelerinin önüne sandık koyacağız ve adayımız kim olsun diye soracağız. Ben de aday adaylarından biri olacağım. Eğer sandıktan benim ismim çıkarsa 100 bin imzayla aday olacağım.” Gelen soru üzerine Zafer Partisi’yle de ittifak görüşmeleri yaptıklarını açıklayan İnce, “Zafer Partisi’yle ittifak kurmak için görüşmelerimiz sürüyor” dedi.
‘‘CUMHURBAŞKANI PARTİLİ OLMAMALIDIR’’
Açıklamalarına devam eden İnce, “Ben dolar 4 TL iken aday oldum, Erdoğan’ı titrettim. Dolar 4 TL olduğunda kendine güvenmeyenler 19 TL iken aday olmaya çalışıyor. 6’lı masanın adayı kim olur diye ilgilenmiyorum ancak bir an önce adaylarını açıklamaları lazım geç adaylığı açıklanan biri olarak söylüyorum, bana zaman yetmemişti. Erdoğan partili Cumhurbaşkanıdır, Cumhurbaşkanı partili olmamalıdır. Ayrıca parti liderinin emrinde Cumhurbaşkanı da olmaz. Görev yapacakken imza attıracak bir cumhurbaşkanı mı olur sekreter mi bu?
‘‘BÜTÇE HAKKINI MECLİSE GERİ VERECEĞİM’’
Vatandaşların en büyük sıkıntısı hayat pahalılığı ve kiralar. Diğer bütün konular unutulmuş durumda. Cumhurbaşkanı olursam rektör atamayacağım, bütçe hakkını meclise geri vereceğim, TOKİ her öğrenci yurda girene kadar yurt yapacak. Gençler tablet ve internete kavuşacak. Seçim beyannamesini yakın zamanda 100 günde 100 iş olarak açıklayacağız” ifadelerini kullandı.