Kameraya Yansıyan Kovalamaca Bitimi: Motosikletliye 320 Bin TL Ceza
Polis ihtarına uymayarak tehlikeli anlara yol açan motosiklet sürücüsü, kovalamaca sonunda yakalandı. Ehliyetine daimi el konulan sürücüye 320 bin TL para cezası kesildi.
Alişahane Mahallesi’nde meydana gelen film sahnelerini aratmayan bir olayda, polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayan motosiklet sürücüsü E.U. (18), tehlikeli anlara sahne olan bir kovalamacanın ardından yakalandı. Sürücüye toplam 320 bin liranın üzerinde idari para cezası kesilirken, ehliyetine de daimi olarak el konuldu.
POLİS İHTARINA UYMADI, TEHLİKE OLUŞTURDU
Olay, Alişahane Mahallesi 1. İstasyon Caddesi üzerinde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, 70 ACL 161 plakalı motosikletin sürücüsü E.U. (18), polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına kayıtsız kalarak kaçmaya başladı. Kaçış sırasında motosikletini polis ekibinin üzerine süren sürücü, daha sonra ters yönde ilerleyerek trafikte büyük bir tehlike yarattı. Bu tehlikeli kaçış anları ve yaşanan kovalamaca çevredeki kameralara yansıdı.
5 DAKİKALIK KOVALAMACA SONRASI YAKALANDI
Polis ekipleri, sürücünün tehlikeli hareketleri üzerine hemen takibe başladı. Yaklaşık 5 dakika süren amansız kovalamaca, Alişahane Mahallesi Turgut Özal Caddesi üzerinde son buldu. Ekipler, kaçan motosikletli sürücüyü başarılı bir operasyonla yakalamayı başardı.
320 BİN LİRA CEZA KESİLDİ, EHLİYETİ İPTAL EDİLDİ
Yakalanan motosiklet sürücüsü E.U.’ya, trafikte yaptığı çok sayıda ihlal nedeniyle ağır bir idari ceza uygulandı. Çeşitli trafik ihlallerinden dolayı toplam 320 bin 738 lira idari para cezası kesilirken, sürücünün ehliyeti de daimi olarak iptal edildi. Ayrıca, E.U.’nun kullandığı motosiklet, 4 ay süreyle trafikten men edilerek otoparka çekildi.
ADLİ İŞLEMLER BAŞLATILDI
Polis ekiplerince ters kelepçe takılarak gözaltına alınan sürücü E.U., adli işlemlerinin yapılması ve olayın detaylı soruşturulması için polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Kaynak: Özgür Kocaeli Gazetesi