Önemli Günde Kadın Muhtarlar Unutulmadı
Büyükşehir, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 88. yıl dönümü dolayısıyla kadın muhtarlar için özel etkinlik düzenledi.
Büyükşehir, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 88. yıl dönümü dolayısıyla kadın muhtarlar için özel etkinlik düzenledi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 88. yıl dönümü kapsamında düzenlenen “Kadın muhtarlar Kocaeli buluşması” etkinliğinde 12 ilçenin kadın muhtarları bir araya geldi. Geçen ekim ayında hizmete giren Muhtarhane’de düzenlenen etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık ve 12 ilçenin kadın muhtarları katıldı.
“5 ARALIK, KADINLAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR GÜN”
Genel Sekreter Yardımcısı Aydınlık, burada yaptığı konuşmada, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 88. yıl dönümü dolayısıyla kadın muhtarları tebrik etti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın selamlarını ileten Aydınlık, 5 Aralık tarihinin çok önemli bir gün olduğuna işaret ederek, “Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kadınlara verilen bu hak sayesinde sizler muhtar seçildiniz. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de hem bugünü hatırlayalım hem de bu vesileyle sizlerle bir araya gelelim dedik. Bu anlamlı günde düzenlediğimiz etkinliğe katıldığınız için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“DÜNYANIN KADIN VİCDANINA İHTİYACI VAR”
Başkan Büyükakın’ın, “İnsanlığımızın merhamete, dünyanın kadın vicdanına ihtiyacı var. Kadının eli değdiğinde her şeyin düzeleceğine inanıyorum.” sözleriyle kadınlara verdiği değeri her fırsatta dile getirdiğini anımsatan Genel Sekreter Yardımcısı Aydınlık, “Başkanımızın ortaya koyduğu vizyonla muhtarlarımıza, kadın ve aile çalışmalarına önem veriyoruz. Bundan sonra muhtarlarımız ile daha sık bir araya geleceğiz. Sosyal ve kültürel programlarda sizleri de misafir edeceğiz.” dedi.
“MUHTARLAR, SIKINTISI OLANIN EN YAKININDAKİ KİŞİDİR”
Kadınların her işi ciddiyetle yaptığını vurgulayan Aydınlık, “Kadın demek merhamet demek. Bizim bakamadığınız taraftan da bakabiliyorlar. Aslında bir eksiğin de tamamlanmasını sağlıyorlar. Kocaeli’de 27 kadın muhtarımız var. Muhtarlar, o mahalledeki ihtiyaç sahibinin de zor zamanda olanın da sıkıntısı olanın da üzüntüsü ve sevinci olanın da en yakınında olan kişidir. Muhtarlarımıza, vatandaşlar ile Büyükşehir arasında bir köprü oluşturdukları için teşekkür ediyorum. Büyükşehir olarak ihtiyaçlarınızın farkındayız ve gereğini yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.