Odaklı Sanayi Hamlesi Programı Yükselen Yenilikçi Teknolojiler Çağrısı
Programın amacı, tebliğ ile belirlenen Öncelik Ürünler Listesinde yer alan orta-yüksek ve yüksek teknoloji seviyeli sektörlerdeki katma değeri yüksek ürünlerin ve bu sektörlerin gelişimi için kritik önemi haiz ürünlerin üretimini artırmaktır. Ar-Ge ve/veya Üretim Yatırımı desteklenecek ürünler tebliğ ile ilan edilmektedir. Program amacına uygun yatırım projeleri için Ar-Ge, Ticarileşme, Yatırım ve Üretim süreçlerinden ilgili proje başvurusu kapsamında Komite tarafından gerekli ve uygun görülenlerin tamamını kapsayacak şekilde uçtan uca destek sağlanmaktadır.
Başvuru Koşulları
Program kapsamında desteklerden yararlanacak yatırımcının, bir veya daha fazla proje paydaşı ile iş birliği yapması beklenir. Başvuru sahibi ile proje paydaşları arasında, paydaşın öncelikli ürünü satın almaya ilişkin iradesi ve niyetini belirttiği uzlaşı protokolü, Program Portalı’nda yayınlanan uzlaşı protokolü ve paydaş beyan formunun doldurulması suretiyle imzalanır. Başvuru sahibi ile Proje Paydaşları arasında, paydaşın öncelikli ürünü satın almaya ilişkin iradesi ve niyetini belirttiği bir Uzlaşı Protokolü imzalanması beklenmektedir. Proje Paydaşının kamu kurum/kuruluşu olması halinde Uzlaşı Protokolü sunulması gerekli olmayıp paydaştan öncelikli ürünü satın alabileceğine ilişkin niyetini gösterir yazı alınması yeterlidir. Ürünün niteliği dolayısıyla nihai tüketim mallarının bir kısmında olduğu gibi çok alıcılı ve parçalı veya sermaye mallarının bir kısmında olduğu gibi süreklilik arz etmeyen talep yapısının bulunması vb. durumlarda proje teklifinde Proje Paydaşı bulunmayabilir.
Başvuru Yeri
Ön Başvurular, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı Portalından yapılmaktadır. Ön başvuru sonrasında Kesin Başvuru yapmaya davet edilen firma, Portal üzerinden yönlendirilerek ilgili destek programları özelinde TÜBİTAK’ın Prodis, KOSGEB’in KOBİ Bilgi Sistemi (KBS) ve Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü’nün elektronik sistemi (E-TUYS) üzerinden başvurularını yapmaktadırlar.
Destek Miktarı
Çağrı kapsamında, sadece Öncelikli Ürün Listesi’nde yer alan Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) kodlarına sahip ve/veya ürün veya üretim teknolojisi açısından yenilikçi teknoloji alanlarına yönelik ürünlere ilişkin yatırım projeleri için başvuruda bulunulabilir. Proje kapsamında öngörülen Ar-Ge ve üretime yönelik yatırım harcamalarının toplam tutarı en az 30 Milyon TL olmalıdır. Yazılım geliştirme projeleri için bu tutar en az 10 Milyon TL olmalıdır.
Başvuru Tarihi
Yükselen Yenilikçi Teknolojiler Çağrısı Takvimi Ön Başvuru Bitiş Tarihi 13 Eylül 2024
Başvurusu için [email protected] mail atarak danışmanlık ve bilgi alabilirsiniz.
Zamanınızı yönetin. Zaman sizi yönetmesin. Gücü elinize alın. Sağlıcakla Kalın.