Anasayfa > Köşe Yazıları  >  TBBM’DE NAİL ÇİLER İLE BİRLİKTE GEBZE İL OLMA SESLERİ YÜKSELDİ

TBBM’DE NAİL ÇİLER İLE BİRLİKTE GEBZE İL OLMA SESLERİ YÜKSELDİ



Kıymetli okuyucularım bu hafta Türkiye’nin gündemine oturan Gebze’nin İl olma teklifinin Kocaeli Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Nail ÇİLER’ın sunduğu teklif ve konuşması damga vurdu. Öncelikle Nail Çiler mükemmel konuşması ve konuşma metni için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bugüne kadar güzel bir tanıtım görmemiştim. Gebze’nin öğretmeni, iş insanı ve evladı, yılmaz savunucusu oldu. Dediğini dile getirmesi halkın isteğini kürselerde duyurması bizleri fazlasıyla memnun etti. Turgut Özal’dan bu yana dinmeyen il olma sevdamız daim olacaktır. Gebze sadece Gebze değil Kültür ve Sanatın, Bilimle ve Teknolojinin hemhal olduğu emsal bir yerdir. Sizler için Nail ÇİLER Vekilimizin konuşma metninin bur kısmını sizlerle paylaşmak istiyorum
HAKKIMIZI ALAMIYORUZ
Gebze’nin hakkını alamadığını vurgulayan Nail Çiler, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Gebze, tarihi ve kültürü ile eşsiz bir kent. Gebze, hak ettiği değeri maalesef alamamış bir ilçemizdir. Gebze’nin il olması, bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan daha da gelişmesini sağlayacak ve yönetim yapımızın güçlenmesine katkı verecektir. Farklı kültürlerin birleştiği, sanayinin devleştiği, teknolojinin vücut bulduğu bir yer il olmak istiyor, bunu da hak ediyor ama hakkımızı alamıyoruz. Gebze’nin yerleşik 850 bin nüfusu vardır, günlük nüfusu 1,5-2 milyon olarak değişmektedir. Gebze, aynı zamanda ikamet edenden çok çalışanın olduğu bir bölgedir.
GEBZE ÜRETİYOR
Gebze, tek başına 33 ilden büyüktür. Çayırova, Darıca, Dilovası’yla 4 büyükşehir olmak üzere 55 ilden büyük bir yer. 10 tane OSB’si, 10 tane limanı vardır. Finansın döndüğü yerdir. Her ne kadar tanımı bir ilçe olsa bile 4 tane vergi dairesi vardır. Türkiye’de 20 adet KDV ihtisas vergi dairesi vardır, biri Gebze’dedir. İhracatta İstanbul’dan sonra ikinci sıradayız, 65 ilin toplamından fazla ihracat yapmaktayız. Vergide Türkiye’nin liderlerinden hatta tahakkukta Türkiye birincisiyiz ama yatırım konusunda her zaman unutulan bir bölge. Gebze üretiyor, Gebze çalışıyor, Gebze aynı zamanda aktif iş gücüne de katılıyor. Alın terini akıl terinin yanına koyanların yani kuluçka merkezlerinin yoğun olduğu bir yer.

HAK EDENE HAKKINI TESLİM EDELİM
Kişi başı millî gelirde İstanbul’dan sonra ikinciyiz. 2022 yılında kişi başına ödediği vergi geliri de 114 bin TL olmuştur. Türkiye geneline baktığımız zaman Gebze, ödediği kişi başı vergiyle devlete en fazla kazancı sağlamaktadır. Gebze halkı verilen sözleri unutmaz. Ben Gebzeli hemşehrilerime hayallerini hayata geçirmek için elimden geleni yapacağıma söz verdim. Anayasa’nın 126’ncı maddesi açık ve net. MHP lideri Sayın Bahçeli ‘Cumhuriyetin 100’üncü yılında 100 il’ diyerek yaptığı çıkışta Gebzeli hemşehrilerimi umutlandırmıştır, Bahçeli’nin bu sözünün arkasında duracağını düşünüyorum. Hak edene hakkını teslim edelim. Gebze’nin büyükşehir statüsünde il olması için ya bir yol bulacağız ya da yeni bir yol açacağız.”
Gebze’nin il olma sevdası daha da artarak devam edecek bunun kıvılcımı alevlendi…

TBBM'DE NAİL ÇİLER İLE BİRLİKTE GEBZE İL OLMA SESLERİ YÜKSELDİ

Sıradaki Habere Kaydır