Anasayfa > Köşe Yazıları  >  Vali Bey’in Eşinin Kültür Turu Herkese Örnek Olmalı

Vali Bey’in Eşinin Kültür Turu Herkese Örnek Olmalı



Kocaeli  Valİsi’nin  eşi  Selda Yavuz hanım efendi Kocaeli bölgesindeki 12 ilçe kaymakamının eşi ile her ay bir ilçeye kültür gezisi düzenleyerek ilçenin tarih kültür sanat değerlerini yerinde tanıması gerçekten çok önemli,Bayan Yavuz’un  geçen hafta Dilovası’nda Bir Dizi Ziyaret Ve Temaslarda Bulunmasını gazeteci olarak önemsediğim için valilik basın müdürlüğü tarafından yapılan basın açıklamasını bu gün makale haline getirmek istiyorum

Valilik basın  Açıklaması

http://www.kocaeli.gov.tr/bayan-yavuz-dilovasi-ilcemizde-bir-dizi-ziyaret-ve-temaslarda-bulundu

Selda hanımın Dilovası kültür Turu haberi Dilovası kültür mirası Web sayfasında da yayınlandı

Gebze gazetesi www.gebzegazetesi.com da  yayınlanan haber

http://www.dilovasikulturmirasi.com/

Dilovası ilçemiz  sadece Kocaeli için değil tüm Türkiye için çok önemli Dilovası sanayi ve çevre sorunları İle gündeme gelerek Dilovası’na sürekli haksızlık  yapıldı.

Dilovası  tarih kültür ve  sanayi  şehri  bugün Yalova vali yardımcısı olan

Dilovası Kaymakamı  sayın Mustafa Asım Alkan beyin öncülüğünde bizimde İktav araştırma merkezi Kütüphanesi olarak büyük destek verdiğimiz Dilovası kültür mirası İçin çok önemli çalışmalar yapıldı

İçişleri bakanlığı STK genel müdürlüğü sosyal sorumluluk projesi  sayın kaymakamın himayesinde  hazırlanan Web sayfamız incelendiğinde Dilovası’nın ne kadar önemli olduğu görülecektir.

Sayın kaymakamın kalıcı eser ve kültür hizmeti olan  Dilovası kültür mirası Web sayfasını sizlerle  paylaşıyor Dilovası kültürüne ölümsüz eser bırakan sayın Asım Alkan beye  teşekkür ediyorum.

www.dilovasikulturmirasi.com

Evet  vali beyin eşi Dilovası bölgesini ve tüm Kocaeli ilçelerini yakından  tanımak İçin yaptığı kültür gezileri  herkese örnek olmalı ,yıllardan beri Kocaeli’de yaşayanlar  Kocaeli sayesinde iş aş imkan  makam ve para sahibi olanların  Kocaeli’yi gezip tanımak istememeleri  gerçekten çok büyük bir ayıp  ve vefasızlık.

Vali beyin eşinin  kaymakam eşleri ile Kocaeli ilçelerine  yaptığı kültür turu ve inceleme gezileri  belediye başkanları ve resmî daire müdürleri başta olmak üzere  tüm kadın dernekleri siyasi partilerin kadın kolları başkanlarına örnek olmalıdır.

Sayın valimizin eşi Selda hanım efendiye  okurlarımız  ve Kocaeli kamuoyu adına teşekkür ediyor  diğer illerimizde görev yapan valilerimizin hanım efendi eşlerinin de örnek olacağına inanıyorum.

Temenni ediyorum inşallah Vali beyin eşi Selda hanım Kocaeli ve ilçeleri kültür turlarını  Kocaeli Anıları adlı bir kitap da  toplar  ve kalıcı eser bırakır  baki kalan gök kubbede hoş bir sadaimiş.

….

Vali  Seddar Yavuz İle  Kocaeli üzerine yaptığımız  belgesel söyleşisi Kocaeli tv de yayınlanan programdan kısa bir bölüm

https://www.facebook.com/100004338481610/posts/2157285991092663/?d=n

http://www.gebzegazetesi.com/m/?id=40380

Marka Şehir Kocaeli Tanıtım  Belgeselimizi sizlerle paylaşıyor Vali beyin eşinin  Dilovası kültür Turu ile ilgili valilik basın müdürlüğünün haberini köşemde tümü İle yayınlıyorum

… 

 Valinin Eşinden Dilovası’nda Örnek Kültür Turu

Vali Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz, Dilovası’nda bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu.

Bayan Yavuz ilk ziyaretlerini aralarında Kurtuluş Savaşı Şehidimiz Yahya Kaptan’ın evinin de bulunduğu 67 tarihi binanın yer aldığı 700 yıllık bir geçmişe sahip olan Tavşancıl Mahallesi’ndeki restore edilmiş tarihi evlere gerçekleştirdi. Dilovası İlçe Kültür Müdürü Kenan Yılmaz’ın rehberliğinde tarihi evleri gezen Bayan Yavuz, tarihi evler ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Daha sonra Bayan Yavuz beraberindekilerle 2’nci Mahmut döneminde yapılan ve günümüze kadar korunan tarihi Hacı Seyyit Veliyyiddin Ağa Çarşı Camii ile Kurtuluş Savaşı sırasında, Kocaeli bölgesinde Kuva-yi Milliye hareketlerini örgütleyen kahramanlarımızdan Yahya Kaptan’ın Anıt Mezarını ziyaret ettiler. Ziyaretlerini İlçe Müftüsü Recep Apaydın’ın rehberliğinde gerçekleştiren Bayan Yavuz, Camii ve Anıt Mezarı hakkında bilgiler aldı. Anıt Mezarı başında kahraman şehidimiz Yahya Kaptan’a ve tüm şehirlerimize dualar eden Bayan Yavuz daha sonraki ziyaret yerine geçmek üzere alandan ayrıldılar.

GEBZE DEMİRCİLERE ZİYARET

19’uncu yüzyıl Osmanlı mimarisinin en başarılı örneğinden biri olan Gebze Demirciler Konağı’nı ziyaret eden Bayan Yavuz, daha sonra dünyanın en büyük plastik enjeksiyon ambalaj üreticisi Jokey Plastik Fabrikası’nın Dilovası ilçemizde hizmete açılan yeni fabrikasını ziyaret ettiler. Burada Jokey Firmasının sahibi Hakan Özhuy ve eşi Elif Özhuy tarafından karşılanan Bayan Yavuz,beraberindekilerle fabrikayı gezerek, yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler aldılar.Ülkemiz ve ilimiz üretimine, istihdam ve ekonomisine katkılar sunması bakımından Jokey Firması sahibi Hakan Özhuy ve eşi Elif Özhuy’u tebrik eden Bayan Yavuz, başarı dileklerinde bulunarak, çalışanlara kolaylıklar diledi.Dilovası ilçemizde Selda Yavuz Hanımefendinin yaptığı ziyaret ve temaslara; Vali Yardımcısı Dursun Balaban’ın eşi Gülcan Balaban, Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay ve eşi Füsun Kubilay, Darıca Kaymakamı Yüksel Kara’nın eşi Dilek Kara, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ve eşi Nurcan Şayir, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın eşi Havva Bıyık ile Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’in eşi Nuray Güler eşlik ettiler.(kaynak valilik basın müdürlüğü)


Sıradaki Habere Kaydır