Hollandalı Öğrenciler Kocaeli’de Türk Mutfağını Öğreniyor

Erasmus projesi kapsamında Kocaeli’ne gelen Hollandalı öğrenciler, Antikkapı A.Ş.’ye bağlı tesislerde Türk mutfağını keşfetme fırsatı buldu.
Her yıl dünyanın farklı ülkelerinden öğrencilerin Türkiye’ye gelmesine olanak sağlayan Erasmus projesi, bu kez Hollandalı gastronomi ve mutfak sanatları öğrencilerini ağırladı. Hollanda’nın Schiedam şehrinde bulunan Lentiz Life College’de eğitim gören 9 öğrenci, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan Antikkapı A.Ş.’nin üretim tesislerinde 15 günlük bir staj programına katılarak Türk mutfağını öğrendi. Öğrenciler, bu süreçte üretim tesisi ve alakart restoranda dönüşümlü olarak çalışarak, hem endüstriyel hem de restoran mutfak deneyimi yaşadı.
Lentiz Life College öğrencisi Lis, Kocaeli’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Maide restoranda Türk mutfağını öğrenmek çok güzel” dedi.
Şehrin Mutfağında Türk Kültürü
Hollandalı öğrenciler, Kocaeli’nin sevilen ve yoğun ilgi gören Maide Kafe ve Restoran’da iki hafta boyunca Türk mutfağının inceliklerini öğrendi. Kahvaltı çeşitleri, mıhlama, kalem böreği, ızgara çeşitleri, kebap, pide ve tatlı gibi popüler Türk yemeklerinin yapımını öğrenen öğrenciler, aynı zamanda deneyimli şeflerle birlikte çalışarak Türkçe birçok kelimeyi ve kültürümüzü tanıma fırsatı buldu. Stajyerler, kendi yaptıkları yemekleri tatma imkanı da bularak, özellikle pideyi afiyetle yediler.
Misafirperverlikten Etkilendiler
Kocaeli’de geçirdikleri zamandan büyük keyif aldıklarını belirten Hollandalı öğrenciler, Türk misafirperverliğinin kendilerini en çok etkileyen unsur olduğunu söyledi. Lentiz Life College öğrencisi Lis, “Hollanda’da gıda mühendisliği okuyorum. Burası beni çok etkiledi. İnsanları çok nazik, sıcakkanlı ve misafirperver. Bizim için çok eğlenceli geçiyor. Maide restoranda Türk mutfağını öğrenmek çok güzel” diyerek deneyimlerini paylaştı.