Anasayfa > Özel Haber  >  Biri buna dur desin!

Biri buna dur desin!


30 dereceyi aşan öğle sıcağında minicik sporcular maç yaparken sağlıklarını riske attılar. 


Geçen gün ikinci haftası sahne alan U-12 karşılaşmalarına aşırı sıcak damga vururken minik sporcular maç esnasında zor anlar yaşadı. 30 dereceyi aşkın sıcakta oynanan maçlar akıllara “Bu yaştaki çocukların bu saatte oynaması doğru mu?” sorusunu getirdi.

SAĞLIK HİZMETİ YOK

U-12 Ligi ikinci hafta karşılaşmalar gün boyu Metin Oktay Stadında oynanandı. 15.00’te başlayan ilk gün maçları akşama kadar sürdü. 30 dereceyi aşan sıcakta oynanan maçlarda zaman zaman çocuklar zorlanırken oyundan çıkmak zorunda olanlar oldu. Herhangi bir sağlıkçının ya da sağlık hizmetinin bulunmadığı U-12 maçları akıllara, “Süper Lig maçları bile gündüz oynanmazken ufacık çocukların gün ortasında maç yapması doğru mu? sorusunu getirdi.

SPOR DEĞİL İŞKENCE

Konuştuğumuz bazı veliler ve takım yöneticileri de sıcak havada ufak çocukların futbol oynamasının doğru olmadığını söylerken bir yönetici “Maçları bu saatte oynatanlar hava durumuna bakmıyor mu?” yorumunu yaptı. Uzman doktorların mecbur kalmadıkça güneşte dolaşmayın tavsiyelerine rağmen saatlerce maç yapan çocuklar spor yapmak yerine işkence çektiler. Bilindiği üzere Metin Oktay Stadında ışıklandırma mevcut. Yani maçların akşam saatlerine çekilme şansı da var. Refik Sıla GÜVENÇ


Sıradaki Habere Kaydır