Bebek dostu sağlık kuruluşları programı yapıldı
Kocaeli Üniversitesi Toplantı Salonunda Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı eğitimi verildi.
İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi koordinasyonunda yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” çalışmaları kapsamında; 19-21 Mart ve 5 Nisan tarihleri arasında Kocaeli Üniversitesi Toplantı Salonunda üniversite çalışanlarından; 52 ebe ve hemşire,102 hekim,11 idari kadro, 2 personel,1 eczacı ve 3 tekniker toplam da 171 personele Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı güncelleme eğitimi verildi. Eğitimde, Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi Sorumlusu Dr. Merve Arslan ve Ebe Özlem Demiral Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimcisi olarak görev aldı.
1991 yılından bugüne, Sağlık Bakanlığı ve UNICEF iş birliğinde temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” sürdürülmektedir. Bu programın temel amacı ise bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesi devam ettirilmesi” ve bu şekilde tüm bebeklerin yaşama sağlıklı başlamasıdır. Selvi Geçal
