Ak Parti Başkanını seçecek!
AK Parti Kocaeli 7’nci Olağan İl Kongresi yarın Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde Saat: 12.00’de yapılacak. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 bin 39 gün sonra katılacağı il kongresi için geniş Covid-19 önlemlerinin yanı sıra geniş güvenlik önlemleri de alınacak.
Pandemi nedeniyle kongreye katılmak isteyen partililerin davetiyelerinin sınırlı tutulduğu öğrenildi. Ak Parti’nin temelleri 2011 yılında Eskihisar Atabay Otel’de atıldığı bilinirken, 18 yıldır iktidarda bulunan partinin ve lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın Kocaeli’ye ayrı bir sevgi ve önem verdiği biliniyor. AK Parti kurulduğu günden bu yana onlarca kez Kocaeli’ne gelen Erdoğan, her seferinde partililer ve vatandaşların büyük bir coşku ve heyecanı ile karşılandı. Başkan Erdoğan, son olarak 14 Temmuz 2012’de de Ak Parti’nin İzmit İsmetpaşa Stadı’nda düzenlenen kongresine katılmış, Başkan Mahmut Civelek’in aday olup seçildiği kongre çokça konuşulmuştu.
AK PARTİ’DE TARİHİ KONGRE
AK Parti Kocaeli İl Başkanlığına atama yolu ile gelen Mehmet Ellibeş’in yeniden aday olduğu ve tek liste ile gideceği genel kurul, 8 Kasım 2020 Pazar günü Saat 12.00’de İzmit Uluslararası Fuar Merkezi’nde yapılacak. Kongreye, tek aday olarak katılacak olan Başkan Mehmet Ellibeş’in delegelerin tamamına yakınının oyunu alarak Ak Parti’nin seçilmiş İl Başkanı olarak sandıktan çıkacağı biliniyor. Ana kademe, kadın ve gençlik kolları ve genel merkez delegelerinin belirleneceği Ak Parti 7.İl Kongresinde doğal delegelerin dışında 604 delegenin oy kullanacağı belirtildi.
YÖNETİMDE BATI YAKASINDAN 12 İSİM VARDI
24 Mayıs 2019 tarihinde İl Başkanı Abdrullah Eryşarsoy’un görevinden ayrılması sonrası, Ak Parti genel merkezi ve Genel Başkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uygun görmesiyle İl Başkanlığı görevine atanmıştı. Ellibeş, 17 Haziran’da ise 50 kişilik yeni yönetimini açıklamıştı. Ellibeş’in listesinde Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nı içine alan Batı Yakası’ndan 12 isim yer bulmuştu. Ak Parti Kocaeli İl Yönetiminde İzmit’ten 14, Kartepe ve Gebze’den 5, Derince ve Körfez’den 4, Başiskele, Gölcük, Karamürsel ve Çayırova’dan 3, Darıca, Dilovası ve Kandıra’dan 2 isim yer almıştı. Tunahan KAHRAMAN