Anasayfa > Siyaset  >  CHP Kocaeli’den 1 Mayıs Açıklaması

CHP Kocaeli’den 1 Mayıs Açıklaması



CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Kocaeli’nin işçi ve emekçi kenti olduğunu vurgulayarak, bu günün kent için önemli olduğunu belirtti. Sarı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin işçi haklarının korunmasına yönelik hassasiyetini ve bugünü düzen partilerinin aksine önemsediğini ifade etti.

Sorumluluğumuzun Farkındayız:

Sarı, ülkemizdeki düşük ücret, asgari ücrete mahkum edilmiş geniş kesimler, işçi ölümleri, iş sağlığı ve güvenliği ile mobbing sorunlarının henüz çözülememiş olduğuna dikkat çekerek, tüm bu sorunlara karşı CHP olarak sorumluluklarının farkında olduklarını dile getirdi. Sarı, “Mücadelemize aralıksız devam edeceğimizi buradan hem siyasi iktidara hem de işçi sömürüsü ve emek hırsızlığı yapan sermaye çevresine bildiriyorum,” dedi.

Emeği Sömüren Sisteme Dur Diyoruz!

Kaçak göçmenler eliyle işçilerin işinden edilmesine, sigortasız göçmen işçi çalıştırılmasına ve buna göz yuman iktidara da cevap verdiklerini belirten Sarı, kaçak göçmen işçilerin ülkelerine dönmeleri için çalışmaların devam ettiğini söyledi. “Bu mücadeleyi muhalefet saflarından aralıksız yaparken gerekeni CHP iktidarında yapacağız. O gün geldiğinde Taksim Meydanı da İzmit Kent Meydanı da işçilerimize açık olacaktır,” dedi.

Sarı, pandemi döneminde bile durmadan üreten ve bu ülkeyi ayakta tutan tüm işçilere minnettarlığını ifade ederek, “Ekmek kavgası verirken hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve iş kazası geçirenlere acil şifalar dilerim. Hak mücadelemize devam edeceğiz,” şeklinde konuştu.


Sıradaki Habere Kaydır