CHP’li Kanko’dan Alkilasyon Tesisi Projesine Tepki: “Kocaeli Halkı Kanser Soluyor!”

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Körfez ilçesi Güney Mahallesi’nde yapılması planlanan “Alkilasyon Tesisi” projesine karşı çıkarak, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısında projeye neden karşı olduklarını ayrıntılı bir şekilde dile getirdi.
“Biz burada vatandaşın sağlığını düşünmek zorundayız. Kocaeli halkı kanser soluyor. Yeni doğmuş bebeklerin dışkılarında cıva bulunuyor. İnsanlar kanser olmak istemiyor. Artık bu tesislerin burada yapılmaması lazım” diyen Kanko, yaşanabilir bir Kocaeli için gelecek nesillere karşı sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğini belirtti.
Kanko, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenlenen ÇED toplantısında, bölgedeki doğal kaynakların korunması, hava ve su kirliliğinin önlenmesi ve Kocaeli’nin sürdürülebilir bir çevre politikası izlemesi gerektiğini vurguladı. “Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizlerin önceliği halkın sağlığıdır. Doğal kaynaklarımızı korumak, hava ve su kirliliğini önlemek ve Kocaeli’nin sürdürülebilir bir çevre politikası izlemesini sağlamak amacıyla bu projeye karşı çıkıyoruz. Gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak için gösterdiğimiz bu çaba, aynı zamanda toplumsal bilincin artırılmasına yönelik önemli bir adımdır. Bölgedeki vatandaşlarla birlikte projeye karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.
Toplantıda, projenin bölgedeki ekosistemi olumsuz etkileyeceğini, hava ve su kirliliğine neden olacağını ve halkın sağlığını tehlikeye atacağını belirten Kanko, projeye karşı çıkmanın yarının Kocaelililerinin de sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını savunmak anlamına geldiğini ifade etti.
Prof. Dr. Kanko, “Çevreyi ve doğayı düşünmeden hayata geçirilmeye çalışılan bu projenin iptali için Kocaelili hemşerilerimizle birlikte mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Toplumumuzun her kesiminden bu mücadeleye destek bekliyoruz,” diyerek sözlerini tamamladı.