Kocaeli’den 20 milyarlık yatırım!
Dün 16.’ıncı yaşını kutlayan AK Parti, 2002 yılından bu yana Türkiye genelinde yaptığı yatırımları detaylı bir şekilde açıkladı. Yapılan açıklamada 14 yılda Kocaeli’ye 20,96 milyar TL yatırım yapıldığı söylendi.
14 Ağustos 2001 yılında kurulan ve ilk seçimlerde tek başına iktidar olarak ülkemizi yöneten AK Parti dün 16.’ıncı yaşını kutladı. AK Parti Genel Merkezi tarafından partinin kuruluşunun 16.’ıncı yılında yayınlanan kitapta Türkiye’nin tüm illerine yapılan yatırımlar kamuoyu ile paylaşıldı. Kitapta Kocaeli’ye son 14 yılda 20,96 milyar TL yatırım yapıldığı belirtildi.
EN BÜYÜK YATIRIM ULAŞTIRMA VE HABERLEŞMEYE!
Verilen bilgilerde Kocaeli’ye en fazla yatırımın Ulaştırma ve Haberleşme alanında yapıldığı belirtildi. 14 yılda Ulaştırma ve Haberleşme alanına 4,46 milyar TL yatırım yapıldığı bilgisi verilirken, İlbank için ise 4 milyar TL yatırım aldığı söylendi.
KOCAELİ’YE DEV YATIRIMLAR!
Öte yandan AK Parti’nin göreve geldiği son 14 yılda Kocaeli’de yatırım ve destek aldığı alanlar şu şekilde; Eğitim için 1,86 milyar TL, Sağlık alanında 701 milyon TL, Adalet alanında 165,1 TL, Orman ve Su İşleri alanında 570 milyon TL, Enerji ve Tabii Kaynaklar 2,54 milyar TL, Çevre ve Şehircilikte 429 milyon TL, TOKİ’de 1,6 milyar TL, Gıda Tarım ve Hayvancılık alanında 275,9 milyon TL, Aile ve Sosyal Politikalarda 1,04 milyar TL, Gençlik ve Spor alanında 1,1 milyar TL, Kültür ve Turizm alanında 10,7 milyon TL, Vakıflar için 7,47 milyon TL, Bilim, Sanayi ve Teknoloji’de 90,53 milyon TL, Kalkınma Ajansları için ise 113 milyon TL yatırım aldı. Samet KAHRAMAN