Şeytanı birlikte taşlayalım!
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik basın açıklamasında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik basın açıklamasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik, basın açıklamasında İslam dünyasının Hac vazifesi nedeniyle Kâbe’de her yıl bir araya geldiğini hatırlatarak, bu birlikteliğin siyasi olarak da sağlanması gerektiğine değindi.
İSLAM ÜLKELERİ GAFLETTEN UYANMALI
Çelik basın açıklamasında ‘’ Maalesef İslam ülkeleri olarak hep oyuna geliyoruz. Oyuna getiriliyoruz. Oysa daha geçen hafta Hac ibadetinde, Arabıyla, Acemiyle, siyahıyla, beyazıyla, zenginiyle, fakiriyle milyonlarca Müslüman Arafat’ta bir araya geldi. Böyle bir birlikteliği dünyanın başka bir yerinde ve inanç da bunu görmek mümkün değil. Farklılığı tamamen ortadan kaldıran giyimiyle herkesi eşit hale getiren bir manzara ile karşı karşıyayız. Milyonlarca insan, bu birlikteliğin yapılabileceğinin en güzel, en açık örneğidir. Arkasından o ibadetin devamı olarak kötülüğe karşı müşterek tavır ile şeytan taşlama yapılıyor. Bütün Müslümanların zulme, kötülüğe karşı aynı tavrı gösterdiklerinin bir işaretidir. Bundan ibret almak nerede… Aynı günlerde aynı saatlerde akan kan ise devam ediyor. Müslümanlar Hac da gösterdikleri feraseti, basireti, bir araya gelerek yaşadığı duyguyu siyasi hayatta bir türlü meydana getiremiyorlar. Bu nasılı bir gaflet bu nasıl bir çelişki, bu nasıl bir duyarsızlık anlamak mümkün değil. Artık yeter demenin zamanı geldi, geçiyor. İslam âlemi içine düştüğü bu gafletten bir an önce uyanmalı. Bir Müslüman’ın felaketi üzerine başka bir Müslüman’ın mutluluk inşa etmesi mümkün değil. Herkesin birinci önceliği akan kanı durdurmak olmalıdır. Her yerde biran evvel ateşkes sağlanmalı. Müslümanlar tıpkı Hac’da olduğu gibi bütün farklılıkları bir kenara bırakarak, aynı amacın etrafında birleşmelidir. Aksi takdirde bunun hesabını ne tarih önünde ne de mahşeri vicdanda vermemiz mümkün değildir” İfadelerini kullandı.
BİR İKAZ DA BULUNUYORUZ
Konuşmasının son bölümünde ise Çelik ülkenin gerçek gündemine dönmesi gerektiğine işaret ederek şunları söyledi: “Türkiye’nin gerçek gündemi terördür. Her geçen gün daha da kötüye giden ekonomidir. Bir oraya bir buraya savrulmak zorunda kalan dış politikadır. Bitirilen tarım ve hayvancılıktır. İsraf, yolsuzluk, yapılan yanlış yatırımlar yürütülen yanlış politikalar. Sarsılan aile yapımız ve yozlaşan değerlerimiz. Uyuşturucu alışkanlığının 11-12 yaş seviyesine düşmesidir. Adalete güvenin ortadan kalmış olmasıdır. Bu konuları sadece bir ikaz olsun diye yapıyoruz. Şahsi olarak hiçbir konuyu gündeme almıyoruz. İnanıyoruz ki, eninde sonunda ülkeyi yönetenler, talip olanlar bizim söylemlerimize kulak verirler”