Anasayfa > Siyaset  >  Terörün belini kırdık!

Terörün belini kırdık!


AK Parti’nin 3. STK iftarı yoğun katılımla yapıldı. iftar programında konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, terörün artık küresel sorun haline getirdiğimi belirterek, Türkiye’nin terör örgütlerinin belini kırdığını söyledi.


Uluslararası İnterteks Fuar Alanı’nda Ak Parti Kocaeli İl Başkanlığı’nın organize ettiği 3’üncü Büyük Sivil Toplum Kuruluşları iftarına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti Kocaeli milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleri katıldı.
 ZOR DÖNEM
Bakan Fikri Işık, burada yaptığı konuşmada, dünya genelinde barış rüzgarlarının geride kaldığını belirtip, terörün küreselleştiğine değinen Işık, “Dünya olarak da gerçekten zor bir dönemden geçiyoruz. O barış rüzgarlarının estiği dönemler geride kaldı, pek çok tehdidin pek çok belirsizliğin artık gündemde olduğu bir konjonktür yaşıyoruz. Hele bölgemiz bu noktada dünyada en fazla türbülansın yaşandığı bölgedir. Artık tehditlerin de terörün de küreselleştiği bir dönem yaşıyoruz. İşte böyle bir dönemde, böyle bir konjonktürde Türkiye olarak biz mazlumun yanında ve haksızlıkların karşısında durmaya devam ediyoruz ve bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. Bu noktada ilkesel duruşumuzdan asla taviz vermiyoruz” dedi.


 TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BELİ KIRILMIŞTIR
Bakan Fikri Işık terör örgütünün belinin kırıldığını söyleyerek konuşmasını söyle sürdürdü: “Türkiye’den medet uman insanlara el uzatmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin gerçekten, Türkiye’den beklentisi olan ülkelerin beklentilerini karşılamaya büyük gayret gösteriyoruz. Elbette mücadele ettiğimiz zorluklar var. Bunların başında terör geliyor ama, Allah’a hamd olsun 35 yıllık terörle mücadele tarihinin en başarılı dönemini yaşıyoruz, şu anda terör örgütünün beli kırılmıştır. Terör örgütünde ciddi bir dağılma başlamıştır. İnşallah bunu sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu vesileyle bugün şehit olan şehitlerimize ve bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”


Selçuk Esmer GECAL
 


Sıradaki Habere Kaydır