Trafik ve Kesim Çilesi Bitmeli!

Hakan Kahraman’dan Gebze Belediyesi’ne ‘Kurban’ Uyarısı:
Yeniden Refah Partisi Gebze Belediye Meclis Üyesi Hakan Kahraman, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilçede kronikleşen trafik ve kesim organizasyonu sorunlarını meclis gündemine taşıdı.
Yeniden Refah Partisi (YRP) Meclis Üyesi Hakan Kahraman, Gebze Belediye Meclis Başkanlığı’na sunduğu önergeyle, Kurban Bayramı döneminde ilçede yaşanan ulaşım felcine ve yetersiz kesim alanlarına dikkat çekti. Kahraman, özellikle Balçık Mahallesi’ndeki yılan hikayesine dönen kesimhane projesi için somut bir takvim talep etti.
Trafik Yükü Gebze’nin Sırtında
Önergesinde Gebze’nin köylerindeki özel kesimhanelerin sadece bölge halkına değil, İstanbul’dan gelen vatandaşlara da hizmet verdiğini belirten Kahraman, bu durumun ilçe trafiğini kilitlediğini vurguladı. Kahraman, “Kurban Bayramı’na iki ay kala uyarıyoruz; her yıl yaşanan trafik yoğunluğu bu yıl da hat safhaya ulaşmadan önlem alınmalı” dedi.
Balçık Projesi Neden Gecikiyor?
Hakan Kahraman’ın önergesinde en dikkat çeken noktalardan biri ise Balçık Mahallesi oldu. Bölgede yapılması planlanan kurban satış ve kesim alanı projesinin hala hayata geçirilmediğini hatırlatan Kahraman, bu gecikmenin kalıcı çözümü engellediğini ifade etti.
Çözüm İçin 5 Maddelik Talep
YRP’li meclis üyesi, belediye yönetiminden şu 5 madde üzerinde acil çalışma yapılmasını istedi:
Özel Trafik Planı: Bayram öncesi oluşacak yoğunluğa karşı hazırlanan planın kamuoyuyla paylaşılması.
Alan Bazlı Planlama: Kesim alanlarındaki yığılmayı önleyecek yönlendirmeler.
Giriş-Çıkış Denetimi: İlçe dışından gelen araçlar için özel trafik düzenlemesi.
Hijyen ve Denetim: Kesim alanlarının koordineli şekilde denetlenmesi.
Balçık Projesi: Yarım kalan projenin derhal tamamlanması ve takvimin açıklanması.
Meclis Başkanlığı’na sunulan bu önerge sonrası, Gebze Belediyesi’nin bayram hazırlıkları kapsamında nasıl bir adım atacağı merakla bekleniyor.
Selvi Geçal