YENİ Parti’den TBB seçimine Gökçe ve Çalık, Obuz yer almayacak


Türkiye Belediyeler Birliği başkanvekilliği seçiminde Kocaeli'den Gökçe ve Çalık'ın katılacağı kesinleşirken, İzmit temsilcisi Obuz'un yer almayacağı bildirildi.


YENİ Parti’den TBB seçimine Gökçe ve Çalık, Obuz yer almayacak

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclisi, TBB ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in tutuklanmasının ardından 15 Ekim’de Ankara’da olağanüstü toplanacak. Bu toplantıda TBB başkanvekilliği seçimi gerçekleştirilecek.

BAŞKANVEKİLLİĞİ İÇİN ADAYLAR BELİRLENDİ

Türkiye Belediyeler Birliği başkanvekilliği seçimi kapsamında Cumhur İttifakı’nın adayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın oldu. YENİ Parti ise adayını bugün açıkladı. YENİ Parti’nin başkanvekilliği için adayı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce oldu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ise henüz adaylık ile ilgili bir açıklama yapmadığı bildirildi.

KOCAELİ’DEN KATILIM VE TEMSİLCİ DEĞİŞİKLİĞİ

Yarınki seçime Kocaeli’deki AK Partili belediye başkanlarının tamamının katılması bekleniyor. YENİ Partili belediyelerden ise Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe ile Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık’ın katılacağı duyuruldu. İzmit Belediyesi Başkanvekili Lütfü Obuz’un seçimde yer almayacağı, yerine İzmit Belediyesi YENİ Partili Meclis Üyesi Ayşe Fatmagül Terzi’nin katılacağı öğrenildi.

BİRLİK MECLİSİ ÜYE DAĞILIMI

Toplam 864 üyeden oluşan Türkiye Belediyeler Birliği meclisindeki sandalye dağılımı ise şu şekilde aktarıldı: AK Parti 304, CHP 261, YENİ Parti 131, MHP 57, DEM Parti 56, Yeniden Refah Partisi 9, İYİ Parti 3, BBP 3, TİP 1, Saadet Partisi 1, bağımsız belediye başkanları 27 ve 11 kayyım.