Buruk’tan derbi mesajı: Doğum günü hediyesi 3 puan olsun


Lille zaferi sonrası derbi hakkında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, doğum gününde üç puan dilerken, galibiyetin takıma büyük moral verdiğini belirtti.


Buruk’tan derbi mesajı: Doğum günü hediyesi 3 puan olsun

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Fransa temsilcisi Lille’i deplasmanda 4-2 mağlup ettikleri karşılaşmanın ardından Fenerbahçe derbisi hakkında konuştu. Doğum gününde üç puan dilediğini açıklayan Buruk, pazartesi günü oynanacak derbi öncesinde Lille galibiyetinin takıma büyük moral verdiğini belirtti. Deneyimli teknik adam, Sporting Lizbon maçındaki hakem kararlarına da sert tepki gösterdi.

DOĞUM GÜNÜ DİLEĞİ 3 PUANDI

Lille karşısında alınan galibiyetin kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını ifade eden Okan Buruk, doğum gününde tuttuğu dileği şu sözlerle aktardı: “Doğum günü pastasını keserken 3 puan dilemiştim. Birincisini bugün başardık. Şimdi bu maçı unutup derbiye hazırlanacağız.”

FENERBAHÇE DERBİSİ ÖNCESİ MORAL YÜKSEK

Lille deplasmanında elde edilen galibiyetin önemine dikkat çeken Buruk, gözlerini Fenerbahçe karşılaşmasına çevirdiklerini söyledi. Buruk, “Pazartesi günü Fenerbahçe’ye karşı bir derbi maçı oynayacağız. Bu galibiyet, derbiden önce bizim için önemli bir moral oldu!” ifadelerini kullandı. Buruk’un açıklamaları, Galatasaray’ın Avrupa mücadelesinin hemen ardından derbi hazırlıklarına odaklanacağını ortaya koydu.

LİLLE DEPLASMANINDA ZORLU GALİBİYET

Fransa’da alınan üç puanı değerlendiren Okan Buruk, takımının maç boyunca kendi oyun anlayışından vazgeçmediğini vurguladı. Buruk, “Lille deplasmanında oynamak kolay değildi. Maçın başından sonuna kadar kendi oyunumuzu oynamaya çalıştık. Günün sonunda 4-2’lik önemli bir galibiyet aldık ve buradan mutlu bir şekilde ayrılıyoruz” dedi. Galibiyetin Şampiyonlar Ligi açısından taşıdığı değeri de şu sözlerle anlattı: “Bu maçı kazanmak, bu maçtan puanlar almak çok önemli ve değerliydi. Bugün 3 puanı alan takım Galatasaray oldu, bunun mutluluğunu yaşıyoruz.”

SPORTING LİZBON MAÇI HAKEMLERİNE TEPKİ

Okan Buruk, basın toplantısında Sporting Lizbon karşılaşmasındaki hakem yönetimini de yeniden gündeme getirdi. Lille maçındaki hakem performansını başarılı bulduğunu söyleyen Buruk, iki karşılaşma arasındaki farkı şu sözlerle anlattı: “Sporting maçına, siz sordunuz, tekrar gideceğim, çok kötü bir VAR hakemi vardı. Bugün de sahada çok iyi bir hakem vardı, iyi de bir VAR hakemi vardı. Mesela bugün bizim penaltıyı iptal etmesi doğruydu.” Sporting Lizbon maçında ise kritik kararların Galatasaray’ın aleyhine olduğunu savunan Buruk, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ama Sporting Lizbon maçında olmayan penaltıyı VAR hakemi iptal etmedi. Olan kırmızı kartı vermedi maç 1-0 öndeyken ve yani büyük bir hakem hatasıyla aslında orada maçı kaybettik. Çok da iyi oynadığımız bir maçtı; bir penaltı, bir frikik.”

AVRUPA ZAFERİ GERİDE KALDI, HEDEF DERBİ

Lille karşısında alınan 4-2’lik galibiyetin ardından Galatasaray’da gündem Fenerbahçe derbisine döndü. Okan Buruk’un “Şimdi bu maçı unutup derbiye hazırlanacağız” sözleri, sarı-kırmızılı takımın Avrupa’daki başarının ardından tüm dikkatini pazartesi günü oynanacak karşılaşmaya vereceğini gösterdi.